RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige Nor bekrefter EDB-brudd

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR bekrefter nå at de velger TietoEnator som leverandør av kjernebankløsninger. Dette er på linje med tidligere signaler fra banken. avtale om leveranse av nye kjernebankløsninger
Den finsk-svenske IT-leverandøren TietoEnator og Gjensidige NOR har undertegnet en avtale om leveranse av nye kjernebankløsninger. Leveransen vil starte i mars 2003 og strekke seg over en treårs periode.

Avtalen har en verdi på 175 millioner kroner, heter det i en melding.

Meldingen fra er på linje med tidligere signaler fra Gjensidige Nor. iMarkedet har tidligere skrevet at Gjensidige Nor var misfornøyd med kundebehandlingen til EDB, og valgte derfor å skifte leverandør.

Kjernesystemene fra TietoEnator vil sammen med bankens egenutviklede løsninger, legge grunnlaget for Gjensidige NORs nye bankplattform, heter det i meldingen.

- Vi er stolte og ydmyke i forhold til at Gjensidige NOR har valgt å samarbeide med oss og basere viktige deler av sine fremtidige IT-løsninger på komponenter og tjenester levert fra oss. Avtalen representerer starten på et langsiktig og nært samarbeid med en av de fremste aktørene i det norske bank og finansmarkedet, samtidig som den styrker TietoEnators posisjon som leverandør i Norden, melder adm. direktør Ståle Grønningsæter i TietoEnator Financial Solutions.

Tidligere har EDB uttalt til iMarkedet at datadriftsavtale mellom EDB og Gjensidige Nor ikke påvirkes av skifte av kjernesystemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere