RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige NOR dropper Frontline

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR Equities tar ut Frontline fra sin ukesportefølje, og setter inn BNBank, noe som gir porteføljen et mer defensivt preg
- FN-sporet ble oppgitt noe tidligere enn vi ventet og dette slo negativt ut for tankmarkedet som typisk er aktivt i forkant av krigsutbrudd. Den høye aktiviteten i forkant av krigsutbruddet er nå ventet å roe seg til en avklaring av krigen kan sees og vi tar derfor Frontline-aksjen ut av vår portefølje. Inn kommer BNBank som øker den defensive profilen på porteføljen, skriver Gjensidige NOR Equities i sin ukerapport.

Porteføljen består ellers av Ekornes, Orkla, Telenor, Norsk Hydro og Prosafe.

Den siste uken har porteføljen utviklet seg svakt, og har økt med 0,30 prosent, mot 3,56 prosent for Oslo Børs hovedindeks. Men for året som helhet har porteføljen gjort det bedre enn markedet, med en marginal nedgang på 0,17 prosent, mot minus 6,35 prosent for hovedindeksen. Også de siste årene har porteføljen slått markedet.

I begrunnelsen for å ta med BNbank heter det at banken rapporterte et meget sterkt resultat også i fjerde kvartal.

Banken er blant de beste i Norge på egenkapitalavkastning i 2002, gir høyt utbytte og er lavt priset fundamentalt og i forhold til andre norske banker, ifølge meglerhuset.

Risikoen er også begrenset. BNbank har en begrenset eksponering i rente- og valutamarkedene, og ingen eksponering i aksjemarkedet.

Kursmål er 230 kroner. Siste omsetning er 183 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere