RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige NOR dropper Røkke

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR Equities snur og tar ut Kjell Inge Røkkes Aker Kværner fra sin anbefalte portefølje etter meget god uke. Her kan du se hva de anbefaler i stedet
Gjensidige NOR klokker inn en stjerneuke for sin anbefalte portefølje, og velger å ta solid gevinst i to av de mer risikopregede aksjene som er kommet sist inn i porteføljen, Aker Kværner og Golar LNG.

- Etter en meget god uke med avkastning på over syv prosent, tar vi gevinst og inntar en noe mer avventende holdning, skriver meglerhuset.

Porteføljen steg i verdi med 7,06 prosent den siste uken, mot 2,11 prosent for hovedindeksen. Også hittil i år, samt de foregående årene, har porteføljen slått indeksen.

Inn i Gjensidige NORs portefølje kommer nå Norsk Hydro og Telenor. Fra før består porteføljen ellers av BNbank, Orkla, Statoil og Prosafe.

Meglerhuset påpeker at dette gjør at porteføljen nærmer seg å speile indeksen på Oslo Børs.

Når det gjelder de to nykommerne, tas Telenor inn fordi Gjensidige NOR Equities venter positive signaler i selskapets førstekvartalstall og på kapitalmarkedsdag den 7.mai, og tror kontantstrømmen vil fortsette å overraske mange investorer og
analytikere fremover.

Langsiktig kursmål er 45 kroner.

Om Hydro heter det: - Vi har oppjustert estimatene for Hydro etter 1. kvartalstallene og anbefaler nå kjøp.

Dette er basert på oljepris på 20 dollar og dollarkurs på 7,2, og det vises til at interne forbedringsprogrammer og investeringsprosjekter vil bedre resultatene over tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere