RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige Nor kritisk til Tandberg-ledelsen

Sist oppdatert:
Meglerhuset Gjensidige Nor Equities kutter kraftig i kursmålet og er kritisk til Tandberg-ledelsen
Gjensidige Nor Equities er skuffet over Tandbergs resultatvarsel. Meglerhuset tror nå at driftsmarginen til Tandberg kan bli på under 15 prosent i første kvartal.

Tandberg selv meldte at resultat før skatt-marginen i første kvartal ville bli på 20 prosent.

Gjensidige Nor Equities, som var ute med nedjusteringer av Tandberg-aksjen i forkant av resultatvarselet fredag, gjentar sin salgsanbefaling og setter kursmålet på Tandberg-aksjen til 20 til 22 kroner.

- Forrige gang ble folk skuffet, men det var fortsatt en god vekst. Nå ser det verre ut og det blir trangt i døren, skriver meglerhuset i en oppdatering til kundene.

Det står videre:

- Investorer vil spørre seg hvor dette vil ende. Er dette begynnelsen på noe mer? Er det bare Tandberg eller markedet generelt som er mye verre enn ventet? Kan vi stole på det ledelsen sier?, spør Gjensidige Nor Equities.

Meglerhuset er kritisk til at resultatvarselet fra selskapet kommer så sent i kvartalet.

- Hvis det ledelsen sier stemmer, solgte Tandberg for bare 50 til 55 millioner kroner i januar. Hvorfor har man ikke gått ut tidligere da også februar ble svakt, spør meglerhuset retorisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere