*Nettavisen* Nyheter.

Gjensidige NOR skifter ut EDB (Ny)

Olav Hytta og Gjensidige NOR innleder forhandlinger med TietoEnator Financial Solutions om kjøp av nye kjernesystemer. Dette betyr frafall av leveranser på 40 millioner kroner for EDB om to til tre år. EDB-kursen faller markant

19.05.08 01:17

Oppdatert med kursfall.Frem til nå har EDB vært hoffleverandøren av IT-systemer til Gjensidige NOR. Nå ønsker finanskonsernet å få inn flere leverandører på IT-siden, og selskapet har startet avsluttende forhandlinger med TietoEnator Financial Solutions.Gjensidige NOR ønsker å kjøpe nye kjernesystemer som EDB har levert til nå. TietoEnators Financial Solutions er den mest aktuelle kandidaten. Det finsk/svenske selskapet kjøpte i fjor det gamle Merkantildataselskapet Financial Systems (Provida) for å posisjonere seg mot Gjensidige Nor-kontrakten.EDB-aksjen faller markant, og er ned 7 prosent til 21,50 kroner klokken 10:35.Tap på 40 mill.

Bortfallet av leveransen av kjernesystemer til Gjensidige Nor betyr 40 millioner kroner årlig for EDB. Avviklingen av dagens avtale starter om to til tre år.Forhandlingene berører ikke de omfattende driftsleveransene fra EDB Teamco og pågående utviklingsprosjekter for Gjensidige NOR hos EDB Fellesdata.- Den nye generasjonen bankplattform vil gi vesentlig økt systemeffektivitet hvilket innebærer både redusert utviklingstid for nye produkter og reduserte driftskostnader. Den nye plattformen vil også være bedre tilpasset dagens behov for døgnkontinuerlig drift, heter det i meldingen fra Gjensidige Nor.EDBs konsernsjef John-Arne Haugerud ønsker ikke å kommentere mye rundt de nye systemene fra Tietoenator.- Jeg kjenner ikke denne løsningen så godt. Det er klart at også vi har planlagt endring i våre systemer, sier han til iMarkedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.