RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige NOR stokker om porteføljen

Sist oppdatert:
Gjensidige Nor Equities har gjort en større endring av sin modellportefølje denne uken, og skifter ut halvparten av selskapene. Frontline, ProSafe og Orkla kommer inn i varmen
I tillegg til de tre nykommerne så består porteføljen av DnB, Telenor og Gresvig. Ut av porteføljen går Merkantildata, Nera og Smedvig.

Gjensidige NOR Equities (GNE) har hittil i år en avkastning på 5,2 prosent på modellporteføljen, mens OBS-indeksen er opp 1,6 prosent i samme periode.

- Vi mener Orkla bør handles med mindre rabatt til underliggende verdier enn nå og ser en oppside på 25 % innen 6-12 måneder, selv uten strukturelle endringer, skriver GNE i sin ukesrapport.

Når gjelder ProSafe så peker GNE på at aksjen har falt 35 prosent siden toppnivået i april og at aksjen nå prises på lave multipler, P/E på 7.

- Vi anser risikoen for svekket årlig inntjening som relativt liten. PRS er engasjert hovedsakelig innen drift og
vedlikehold, som er mindre utsatt for svingninger i oljepris og oljeselskapenes letevirksomhet, skriver GNE.

Frontline er det tredje selskapet som tas inn i porteføljen, og GNE tror ikke investorene fullt ut har forstått hvor sterkt markedet er. GNE ser nå et resultat pr. aksje på 15 kroner for 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere