RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige Nor straffer egne aksjonærer

Sist oppdatert:
Gjensidige Nor-investorer taper over 30 millioner kroner på at bankens IT-sjef Tom Kranøy ønsker å skifte ut EDB som leverandør av kjernesystemer
Frem til nå har EDB vært hoffleverandøren av IT-systemer til Gjensidige NOR. Nå ønsker finanskonsernet å få inn flere leverandører på IT-siden, og selskapet har startet avsluttende forhandlinger med TietoEnator Financial Solutions.

Meldingen om de avsluttende forhandlingene fikk EDB-aksjen til å stupe på Oslo Børs, noe som også investorene fikk svi for. Ironisk nok fikk også investorene i Gjensidige Nor svi for omleggingen av kjernesystemer. Noen av de største investorene i banken er nemlig også storaksjonær i EDB.

Verdifall for Lindholt
Det er særlig to investorer som fikk svi for omleggingen av kjernesystemer til finsk-svenske Tietoenator. Dette er Folketrygdfondet og DnBs Vital.

Ser vi på aksjonærlisten til EDB har Folketrydfondet 8,9 millioner aksjer, mens Vital har 2,3 millioner aksjer. Med en EDB-kurs på 20,4 kroner i dag, og en kurs på 23,2 kroner på forrige torsdag, falt Vitals og Folketrygdfondets portefølje med samlet 31,3 millioner kroner.

Fortsetter å falle
Til tross for at en rekke analytikere mener at bortfallet av Gjensidige Nor-kontrakten for EDB, er av mindre betydning på lang sikt, fortsetter aksjen å falle.

Mandag var EDB-aksjen ned nesten 2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere