RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige slettet Vikernes' gjeld

Foto: Syversen, Johnny (Scanpix)
Sist oppdatert:
Slipper å betale fem millioner.

Oslo (NTB): Gjensidige Forsikring har frafalt alle krav mot Varg Vikernes, og gjelden hans er dermed redusert med nesten 5 millioner kroner. Men Oslo kommune opprettholder sitt krav på 13,5 millioner kroner.

Vikernes fikk 21 års fengsel i 1994 for drap og kirkebranner, og han ble dømt til å betale erstatning til Oslo kommune og Gjensidige Forsikring. Ifølge TV 2 har Gjensidige valgt å frafalle alle krav.

Overfor Aftenposten utdyper informasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige Forsikring at både saken og erstatningskravet mot Vikernes er avsluttet fra selskapets side. Avisen skriver at Vikernes var dømt til å betale 4,7 millioner kroner til forsikringsselskapet for to av kirkebrannene han var dømt for.

Erstatningskrav fastslått ved dom blir ifølge norsk lov foreldet etter ti år. For å opprettholde kravet må kreditor aktivt kreve pengene gjennom utleggsbegjæring innen tiårsfristen.

- Det ble gjort en vurdering av saken før foreldelsesfristen som var i 2007. Vi valgte å ikke gå videre med erstatningskravet, da Vikernes fortsatt satt i fengsel, sier Rysstad.

Med forsinkelsesrenter ville gjelden til Gjensidige i dag ha vært godt over 6 millioner kroner.

Oslo kommune opplyser til Aftenposten at erstatningskravet på 13,6 millioner kroner for skadene etter brannen i Holmenkollen kapell, fortsatt opprettholdes.

– For tidlig å si om Vikernes blir løslatt i dag

Varg Vikernes' franske forsvarer sier det er for tidlig å si om hans klient blir løslatt i dag.

Advokat Julien Freyssinet var torsdag morgen på vei inn på politistasjonen i Brive-la-Gaillarde sentralt i Frankrike for å ha nye samtaler med Vikernes.

På spørsmål fra NTB om hvorvidt Vikernes vil bli løslatt i dag, svarer advokaten:

– Jeg vet ikke. Det er for tidlig ennå.

Han understreker også at selv om Vikernes' franske kone ble løslatt onsdag, er det fortsatt uvisst hva som vil skje med hans klient.

– Det betyr ikke nødvendigvis at han blir løslatt i dag, sier Freyssinet, som varsler at han etter alt å dømme vil ha flere opplysninger etter møtet med Vikernes.

Vikernes' kone satt fri

Varg Vikernes' franske kone ble sent onsdag kveld løslatt fra arresten. Den 25 år gamle kona til Vikernes ble pågrepet sammen med nordmannen tirsdag morgen, og siden har de to sittet i avhør på politistasjonen i Brive-la-Gaillarde.

Nyheten om at politiet slapp den gravide kvinnen ut av arresten kom like før klokka 22 onsdag kveld, og det var en kilde i politiet som opplyste dette, melder TV-stasjonen BFMTV.

Da var det gått halvannet døgn siden pågripelsen i den lille landsbyen Salon-la-Tour, hvor paret med tre barn har bodd det siste året.

– På dette punktet er det nødvendig å relativisere. Vi er veldig langt fra terrorhandlinger eller noe lignende som sådan, sa parets advokat, Julien Fressynet, til TV-stasjonen etter at han kom ut fra avhørene paret hadde med fransk antiterrorpoliti onsdag.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere