RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjentar lovligheten av kurdiske oljeboringer

Sist oppdatert:
Den kurdiske statsministeren Nechirvan Barzani har i en felles pressekonferanse med den irakiske presidenten Jalal Talabani, nok en gang uttalt seg om lovligheten rundt DNOs oljeboringer i Nord-Irak.
Uttalelsene kom ifølge den engelsk språklige kurdiske avisen The Globe under en felles pressekonferanse mandag.

- Den (den irakiske konstitusjonen red.anm.) har gitt den regionale kurdiske regjeringen rett til å bore etter olje under avtale med de irakiske oljeministeriet, sa statsministeren for den kurdiske delen av Nord-Irak, Barzani på pressekonferansen i Bagdad.

Bakgrunnen var debatten rundt lovligheten i oljeboringen det norske oljeselskapet DNO driver på en lisens tildelt av de kurdiske myndigheten utenfor byen Zakho.

Uttalelsen kommer etter lignende uttalelser fra Barzani tidligere i år.

- Vi har ikke brutt konstitusjonen gjennom å bore oljebrønner i Kurdistan siden prosedyren ble gjort i samarbeid med en komité fra det irakiske oljeministeriet og vi har godt dokumentasjon til å bevise det. sa Barzani

Han understreket samtidig at oljefeltene tilhører folket i Kurdistan og at inntektene fra oljeressursene vil bli brukt i den krudiske regionen i koordinasjon med den føderale regjeringen i Bagdad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere