RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjentar oljestreiktrussel i Nigeria

Sist oppdatert:
De to store oljefagforneingen i Nigeria gjentar nå truslene om nasjonal oljestreik dersom ikke myndighetene og oljeselskapene kommer med tiltak for oljearbeiderne innen fristen
President for "blåskjorte"-fagforeningen NUPENG, Peter Akpatason sier at hans forening og funksjonærforeningen PENGASSAN ga myndighetene og de internasjonale oljeselskapene en frist på tre uker den 23. februar. Kravet er at oljeselskapene forbereder oljearbeidernes lønninger og arbeidsbetingelser, melder Dow Jones.

Hvis en løsning ikke er på plass til 15. mars vil fagforeningen ta ut alle sine medlemmer i en nye nasjonal streik. Dette vil ramme Nigerias oljeproduksjon og etter hvert eksporten dersom den blir langvarig.

- Vi vil gjøre den total. Det vil involvere alle sektorer av næring, sier Akpatason til Dow Jones.

De forlanger også informasjon fra Nigerias nasjonale oljeråd om de planlegger en masseoppsigelse av nigerianske oljearbeidere, slik det har vært meldinger om.

Nigeria er Afrikas største oljeprodusent med en produksjon på omkring 2,3 millioner fat pr. dag. Det har vært gjennomført en rekke streiker de siste årene, men de har stort sett blitt kortvarige og med begrensede effekter. Ingen av streiken har gitt nevneverdig utslag på eksporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere