RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjenvalg for Rakhmon i Tadsjikistan

Dusjanbe (NTB-Reuters-AFP): Tadsjikistans president Emomali Rakhmon er gjenvalgt med overveldende flertall, opplyser landets sentrale valgkommisjon. Han kan dermed ta fatt på en fjerde sjuårsperiode som statssjef.

Rakhmon fikk 83,6 prosent av stemmene ved onsdagens valg, kunngjorde kommisjonen torsdag. . Hans fremste utfordrer, kommunisten Ismoil Talbakov, måtte nøye seg med 5 prosent, mens tre andre kandidater fikk enda lavere oppslutning.

- Valget på president i Republikken Tadsjikistan ble holdt i strengt samsvar med loven. Det fulgte prinsippene for demokrati, var fritt og preget av fullt innsyn, sa valgkommisjonens leder Sjermukhammad Sjokhijon på en pressekonferanse i landets hovedstad Dusjanbe.

Men vestlige land har ikke gitt noe valg i Tadsjikistan godkjent karakter siden den tidligere sovjetrepublikken ble selvstendig stat i 1991. Observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa OSSE skulle legge fram en rapport om onsdagens valg senere torsdag.

Emomali Rakhmon kom til makten i 1992, da Tadsjikistan var preget av politisk kaos som utviklet seg til en borgerkrig. Flesteparten av landets 7,5 millioner innbyggere lever i fattigdom, og sliter med kronisk mangel på energiforsyning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere