Gå til sidens hovedinnhold

Gjenvisitt hos ordføreren

Mandag var 78 brukere av Manglerud eldresenter på besøk hos ordfører Per Ditlev-Simonsen. Han bød på omvisning og forfriskninger.

RÅDHUSET: Dette gleder vi oss veldig til! sier Kurt Haanes, Randi Eriksen og Odd Øiseth.
Vi er veldig takknemlige for at han har invitert oss. Vi tror ikke det er så ofte det skjer at et helt eldresenter blir invitert, legger de til.
De tre er faste brukere på eldresenteret, og sier de er der nesten hver eneste dag.
Vi gleder oss mest til å få mer kjennskap til Rådhuset, sier trioen.

Populært

Ordføreren kom med invitasjonen da han var på omvisning i bydelen i fjor høst. Leder av eldresenteret, Heidi Karsrud Nordal, tok han på ordet, så mandag ble to busser fylt opp med pensjonister.
Dette har vært populært. Etter en uke var alle 70 plasser reservert, så jeg ringte til Rådhuset og spurte pent om vi kunne få plass til flere, forteller Nordal som dermed fikk plass til ti til.
Vi vet om mange flere som ønsket å være med, så de hadde fint klart å fylle en buss til, mener Øiseth, Eriksen og Haanes.
Men de innrømmer at det er greit med en begrensning.
Vi vil jo gjerne få med oss det guiden sier, ler de.

Høytidelig

Når bussene ankommer borggården får alle henge av seg yttertøyet i garderoben, før de benker seg langsmed det flotte veggmaleriet i rådhushallen. Stemningen er forventningsfull og litt høytidelig. Med ett ringer klokken, som betyr at ordfører Ditlev-Simonsen er klar til å ta imot følget fra Manglerud. Han står i døren til festgalleriet og håndhilser på hver enkelt før de kan benke seg rundt bordene. Mens de 78 pensjonistene spiser rundstykker og drikker kaffe forteller ordføreren om Oslo og Rådhusets historie.

Det var imponerende og flott å komme opp til Manglerud og se den aktiviteten og engasjementet dere har på eldresenteret. Jeg vil takke alle som bidrar med den frivillige innsatsen og det er veldig hyggelig at dere ville komme hit, avslutter verten.

Dåre ordføreren

Ordføreren rekker ikke mer ennå forsyne seg av fatet med rundstykker, før det runger "Ordfører!" ut i rommet. og Øiseth drar med seg lederen av eldresenteret ut på gulvet.
Jeg vil takke for invitasjonen! Dette setter vi veldig pris på. Vi vet at dette besøket er takket være Heidi, som klarte å dåre ordføreren, sier han og kommer i tillegg med en privat bønn om at det nye Bjørvika ikke må bygges igjen med høyblokker.
Ikke vær bekymret for det. Bjørvika kommer til å bli fin, med plass til alle. Også er det veldig enkelt å dåre ordføreren! svarer Ditlev-Simonsen muntert.
Etter serveringen blir de to gruppene delt i to og blir guidet rundt i rådhuset, mens ordføreren går tilbake til sine oppgaver.
Dette har vært en opplevelse! Det er nydelig her, og det er flott at byen har råd til å spandere dette på oss, smiler noen muntre damer før de blir med guidene videre inn i maktens høyborg.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping