RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjerdrum kommune vil inngå forlik med Alvdal-datter

Oslo (NTB): Gjerdrum kommune vedgår grove feil i barnevernets håndtering av saken til den eldste datteren til den overgrepsdømte moren i Alvdal-saken. Nå vil formannskapet inngå forlik.

Formannskapet i kommunen ga onsdag kveld rådmannen beskjed om å jobbe for et utenomrettslig forlik med den nå 26 år gamle kvinnen. I samme periode som hun ifølge påtalemyndigheten ble utsatt for grove seksuelle overgrep av sin egen mor og stefar, overså barnevernet i kommunen bekymringsmeldinger om jenta.

Kvinnen har også varslet søksmål og erstatningskrav mot kommunen på totalt 2 millioner kroner. I beløpet inngår både erstatning og oppreisning, samt advokatutgifter.

- Vi innser at barnevernets håndtering har vært mangelfull. Forhandlinger om et utenomrettslig forlik er i begges interesse, sier ordfører Anders Østensen til NTB.

Kommunen har ved gjentatte ganger vedgått - og beklaget - svikt i behandlingen av jenta på første halvdel av 1990-tallet - altså fra jenta var fire til ti år gammel. Tiltalen som er tatt ut mot jentas mor beskriver svært grove, gjentatte seksuelle overgrep i samme periode.

Moren, som er dømt til 15 års fengsel for overgrep mot to av sine andre barn, risikerer 17 års forvaring hvis hun blir dømt på nytt. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere