Gå til sidens hovedinnhold

Gjerdrum-ordfører: - Vi skal gjøre alt vi kan for å komme til bunns i dette

Frigir tusenvis av dokumenter.

Se video øverst: Gjerdrum-ordfører Anders Østensen garanterer at kommunens innbyggere skal få svar på hvorfor det gikk galt.

På onsdag var det en preget ordfører i Gjerdrum kommune som garanterte at de vil gjøre alt i sin makt for å finne ut hvorfor det gikk galt i Gjerdrum, natt til onsdag 30. desember.

- Det spørsmålet jeg og alle berørte stiller oss er hvordan dette kunne skje. Er det noe vi kunne gjort annerledes, og som kunne forhindret katastrofen, eller redusert omfanget? Jeg kan love at vi kommer til å gjøre alt vi kan for å komme til bunns i dette. Det er ingen som er mer opptatt av å finne svar på dette enn oss, for det er våre innbyggere som er rammet av katastrofen, sier ordfører Anders Østensen i Gjerdrum kommune i en pressemelding.

Skal stilles til veggs

Kommunen er klar på at de skal stilles til veggs etter at alle steiner skal snus.

- Det er helt avgjørende for oss som kommune å få gått gjennom all vår saksbehandling. Derfor vil vi gjøre absolutt alle relevante dokument i vårt arkiv tilgjengelig for alle. Vi vil ha full gjennomsiktighet i det som er gjort, og det som blir gjort videre. Som kommune skal vi svare for de beslutninger som er tatt i alle disse sakene, sier Berit Adriansen, kommunalsjef for plan og utvikling i Gjerdrum kommune.

De opplyser at rundt tusen dokumenter frigis i første omgang, men at materialet totalt omfatter mellom 5.000 og 10.000 dokumenter.

Ti personer omkom

Ti personer mistet livet etter skredet i Gjerdrum, men fortsatt er tre av disse savnet etter kvikkleireraset.

Les mer her: Dette er de ti personene som omkom etter Gjerdrum-skredet

Etter at kommunen har frigitt en mengde dokumenter på torsdag, skal de offentliggjøre flere når de er klare.

Denne utrolige videoen fra redningsaksjonen la Øst politidistrikt ut nylig:

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken