Gå til sidens hovedinnhold

Gjerdrum-ordføreren gråtkvalt: - Det er vanskelig å forholde seg til

Ordføreren sier at det nå nærmer seg en realitet hvor man begynner å få opp navn på enkeltpersoner. – Det blir tungt, sier han.

– Vi er jo ikke et stort sted, så det er klart at dette preger oss. Sjansen for at vi kjenner mange av dem som er berørt, er jo stor, sier Gjerdrum-ordfører Anders Østensen (Ap) til NRK onsdag kveld.

På spørsmål fra pressen om hvordan det føles for Anders Østensen som ordfører å vite at mange personer fortsatt ikke er gjort rede for, blir han sterkt preget:

Politiet har fremdeles håp om å finne overlevende i skredområdet, og leteaksjonen er fremdeles organisert deretter. Blant annet blir det brukt varmesøkende kameraer fra helikopter.

Fremdeles er elleve personer ikke redegjort for.

– Vi får bare håpe at mange av dem er ute og reiser eller er på hytta eller noe lignende. Samtidig vet vi jo at mange ikke reiser så mye nå på grunn av koronasituasjonen, sier ordføreren til NTB.

Samleside: Les alt om skredkatastrofen i Gjerdrum her

Rundt 900 er hittil blitt evakuert, men så mange som 1.500 totalt kan måtte regne med å bli evakuert i området rundt leirskredet, ifølge ordføreren.

– De viktigste oppgavene for kriseteamet framover nå er å sørge for god informasjon om hvordan livet vil være i morgen, men også om en uke eller en måned. Det er naturligvis vanskelig for oss å vite, men vi må jo oppsøke de som er evakuert på hotell, og prøve å få gitt de så god info som mulig, sier Østensen.

- Danner oss et bilde

Tallet på personer som ikke er redegjort for etter skredet er altså nedjustert til elleve. Disse har nå fått status som savnet av politiet.

– Nå har etterforskningen fått virke litt, og vi har mottatt informasjon som gjør at vi danner oss et bilde av disse personene som vi nå sier er savnet, sier innsatsleder Roger Pettersen i Øst politidistrikt onsdag kveld.

Tidligere har politiet sagt at personene ikke er gjort rede for.

Ved 20-tiden onsdag kveld ble tallet nedjustert fra tolv til elleve etter at én av de tolv ble funnet på sykehus.

– Så vi holder selvfølgelig alle kort åpne for at flere kan dukke opp etter hvert, sier Pettersen.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken