Det opplyser 28-åringens forsvarer, Marijana Lozic til NTB før rettssaken som begynner i Asker og Bærum tingrett tirsdag.

Påtalemakten mener at de 3,4 millionene som ble funnet i 28-åringens leiebil da politiet slo til mot farens hasjnettverk 19. desember 2013, skulle kjøres til Amsterdam på oppdrag for faren.

Grovt heleri

Tiltalen mot 28-åringen lyder på grovt heleri og hvitvasking. Han skal ha fraktet minst 1 million kroner for faren til Danmark og ha vekslet nær 130.000 kroner i kontanter til euro – penger som skal ha vært utbytte fra straffbare handlinger.

– Han erkjenner ikke straffskyld for disse to tiltalepunktene, skriver forsvareren i en epost til NTB.

Det er satt av tre dager til rettssaken.

Utsatt rettssak

Gjermund Cappelen ble i fjor høst kjent skyldig i oppbevaring og salg av 1,4 tonn hasj. Seks andre i hasjnettverket ble 19. november i fjor dømt til mellom 5 og 16 års fengsel.

Cappelen sitter i varetekt, men har ikke fått utmålt straff. Utmålingen er utsatt i påvente av rettssaken mot politimannen Erik Jensen, som i februar i år ble tiltalt for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Jensen nekter for å ha gjort noe straffbart. Rettssaken mot Jensen skulle opprinnelig starte i august, men ble nylig utsatt til 3. januar neste år.

Les også: Gjermund Cappelen skal ha smuglet 30 tonn hasj

Og denne: Politiet kobler Jensen til Bandidos-hasj

(©NTB)