Gjerningsmann fortsatt på frifot etter skyting i Trondheim

To personer har blitt sjekket ut av saken etter at en mann skjøt med øvingsammunisjon i Trondheim sentrum natt til mandag. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, opplyser politiet.

25.05.15 09:48

– Vi har ikke fått tak i gjerningspersonen, og søket er nå avsluttet, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB mandag formiddag.

Tidlig mandag morgen ble to personer tatt med til politistasjonen i Trondheim, hvor blant annet klærne deres stemte med beskrivelsen av gjerningsmannens klær. Vitner til skytingen beskrev mannen som rundt 190 centimeter høy, med mørkt hår og militærjakke.

– Det ble foretatt kontroll av to personer, men de har blitt dimittert, opplyser Berglund.

Bevæpnet leting

De første meldingene om skyteepisoden i Trondheim sentrum kom inn klokka 02.38. Ikke lang tid etter fant politiet en hel patron, i tillegg til tomme hylser, noe som tyder på at det ble skutt med øvingsammunisjon.

Bevæpnede polititjenestemenn lette etter mannen i Gisle Johnsons gate og i området Rosendal/Lademoen, men uten hell.

– Vi har lagt ned en større operativ innsats etter de mange meldingene om skyting, og vi har søkt aktivt etter gjerningsmannen uten å treffe på ham. Vi mener nå at det er helt trygt for ferdsel for vanlige folk i området, sier operasjonsleder Berglund.

Uklart motiv

Det er uklart hvorfor gjerningsmannen avfyrte flere skudd og uklart om han har siktet på noen. Politiet vil heller ikke spekulere i motiv på nåværende tidspunkt.

– Saken vil bli oversendt til etterforskning nå. Vi vil vurdere ytterligere tiltak ut fra konklusjonen som kommer derfra, sier Berglund.

Gjerningsmannen som politiet har lett etter ble først sagt å være av afrikansk opprinnelse, før politiet senere korrigerte til at han kan være «hvit, og ikke mørkhudet».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag