Gjerningsmann løp rett forbi statsministeren

BARIKADERTE DØRA: Bilde tatt fra innsiden av rommet til de konservative på Parliament Hill like etter at skytingen startet. Døren ble barrikadert med stoler og bord.

BARIKADERTE DØRA: Bilde tatt fra innsiden av rommet til de konservative på Parliament Hill like etter at skytingen startet. Døren ble barrikadert med stoler og bord. Foto: Handout (Reuters)

Statsminister Stephen Harper satt i møte da gjerningsmannen løp forbi på andre siden av døren.

22.10.14 20:39

Ottawa (NTB-Reuters): Canadas statsminister Stephen Harper var i et møte med konservative partifeller da den væpnede mannen løp rett forbi døren til rommet de satt i, forteller en minister.

– Statsministeren snakket med de folkevalgte da vi hørte et kraftig drønn etterfulgt av trommende skudd. Det skjedde helt klart rett utenfor partimøtets dør, sier Tony Clement, som sitter i Harpers regjering.

Øyenvitner forteller at minst 30 skudd ble avfyrt da politiet jaget en væpnet mann inne i bygningen som tilhører nasjonalforsamlingen i Ottawa. Få minutter tidligere hadde en soldat blitt skutt ved krigsminnesmerket rett over gaten.


Sent onsdag kveld norsk tid pågikk politioperasjonen i Ottawa fremdeles, og situasjonen var fremdeles uavklart. Folk må holde seg unna sentrum av den canadiske hovedstaden, sier politisjef Charles Bordeleau.

– Vi prioriterer å sørge for at innbyggerne er trygge og i sikkerhet. Dette er en pågående operasjon. Vi ber folk holde seg unna sentrum av byen, sa Bordeleau på en pressekonferanse drøyt fire timer etter at de første meldingene om skyting i nærheten av nasjonalforsamlingen kom.

Politisjefen bekreftet samtidig at en mannlig mistenkt gjerningsmann er død, og at soldaten som ble skutt ved krigsminnesmerket på Parliament Hill, døde av skadene.

Norske Olav Werner Grimsby er i Ottawa, der en soldat er skutt og drept. Han forteller om kaotiske tilstander i den canadiske hovedstaden.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag