Gå til sidens hovedinnhold

Gjerningsmannen i Orlando ville bli politi

Gjerningsmannen i Orlando beskrives som bodybuilder, sikkerhetsvakt, en religiøs mann og en som ønsket å bli politi.

Mannen som utførte et angrep inne på et utested for homofile natt til søndag, er identifisert av politiet som Omar Mateen. 50 mennesker mistet livet i angrepet og ytterligere 53 er skadd.

– Mateen gikk til bønn tre eller fire dager i uka, ofte sammen med sønnen sin. Han var ikke veldig sosial, men han har aldri vist tegn til vold, sier Iman Syed Shafeeq Rahman.

Les: Nordmann i Los Angeles: - Det ligger en frykt i luften

Gjerningsmannen ville på et tidspunkt bli politi, men gjorde aldri noe for å realisere det. Mateen jobbet for sikkerhetsselskapet G4S.

Myndighetene sier Mateen ringte nødnummeret 911 før angrepet og fortalte at han var tilhenger av ekstremistgruppa IS.

Les: Frigir de første navnene på ofre i Orlando

– Etter min mening hadde angrepet ingenting å gjøre med IS, sier Rahman, som tror det heller skyldes mulige psykologiske problemer.

Gjerningsmannens far, Seddique Mir Mateen, som migrerte til USA fra Afghanistan, står bak et tv-program der han diskuterer saker som omhandler Afghanistan. Noen hevder programmet var pro-Taliban, mens andre mener det var proamerikansk.

Les: Trump: - Setter pris på gratulasjoner for å ha hatt rett

Omar Mateen hadde ikke noe kriminelt rulleblad, men ekskona hans, som ønsker å forbli anonym, fortalte Washington Post at han banket henne regelmessig mens de var gift. Hun hevder at han ikke var særlig religiøs og ikke hadde noen tilknytning til ekstremisme som hun visste om.