*Nettavisen* Nyheter.

Gjest skapte vannkaos på spahotell

Flere rom er stengt etter at mange tusen liter vann har rent inn i tredje etasje da en bilist kjørte på et hovedrør i garasjen på Son spa. Foto: Christian Clausen (Østlandets Blad)

Kvinne kjørte på vannrør - utløste sprinkleranlegg på hotell.

09.09.14 14:00

En dame skal ha kjørt på et vannrør ved Son Spa. Tusentalls liter vann rant ut, skriver Moss Avis og Østlandets Blad.

Cirka klokken 09.30 kjørt en kvinnelig hotellgjest på hovedrøret til sprinkleranlegget til Son Spa.

Dette førte videre til at sprinkleranlegget ble utløst på deler av hotellet. Først og fremst er det garasjeanlegget som har fått det meste av vannet.

- Jeg anslår at sprinkleranlegget sto på i mellom 15 og 20 minutter og dermed et tusentalls liter vann, sier Lars Øberg, administrerende direktør ved Son Spa til moss-avis.no.

Vann på hotellrom
Øberg forteller at fem eller seks hotellrom nå blir stengt som følge av vannskadene, men presiserer at hotellet ikke er stengt.

- Mesteparten av vannet kom i garasjeanlegget, men også korridoren i tredje etasje ble fylt med vann. Som følge av dette renner det vann inn på noen av hotellrommene og vi antar at vi må stenge opptil seks rom, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

PUMPES UT: Son Spa får nå hjelp fra brannvesenet og pumpebiler for å få mest mulig vann ut av lokalene. Foto: Terje Holm (Moss Avis)


Brannvesenet og pumpebiler har vært på stedet hele formiddagen og klokken 12.05 forteller alarmsentralen at de fortsatt er på stedet.

- Vi er der med pumpemateriell, avfukter og prøver å få opp så mye vann som mulig frem til skadesaneringsfirmaet tar over, sier vaktansvarlig ved Alarmsentral Brann Øst.

- Dette er en kjedelig ulykke, men jeg er glad at ingen ble skadet. Slik kan skje, sier Øberg, som roser de ansatte for hvordan de reagerte da anlegget ble utløst.

- De skal ha all ros, for arbeidet som ble gjort da dette skjedde gjorde at vi klarte å minimere skadene, sier Øberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

TUSENTALLS LITER VANN: Brannvesenet og pumpebiler bistår Son Spa i å få ut mest mulig vann etter at sprinkleranlegget gikk av da en kvinne kjørte på hovedrøret tirsdag formiddag. Tusentalls liter vann rant ut. Foto: Terje Holm (Moss Avis)


Les flere saker i Moss Avis og Østlandets Blad


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.