Gå til sidens hovedinnhold

Gjester Groruddalen i august

Hun har fått bøtter full av kjeft fra byråd Grete Horntvedt. Men nå lover Liv Signe Navarsete å komme til Groruddalen.

VOLLEBEKK: Statsråden bekreftet overfor Lokalavisen Groruddalen at det vil bli fastsatt en dato for befaringen om kort tid. Det ligger an til et møte i august, sa Navarsete på et møte i regi av Posten sist torsdag. Dermed vil byråd Grete Horntvedt få til den lenge etterlengtede befaringen med samferdselsministeren.
Det er kjempefint at hun kommer. Tydelig at avisenes fokus på dette har hatt sin effekt. Veldig positivt. Vi stiller opp og skal legge opp en fin rute til hun kommer, sier en lettet bytuviklingsbyråd Grete Horntvedt (H).

Nok av saker å ta opp

Ministeren fra Senterpartiet benyttet anledningen til å svare på den sure kritikken hun har fått den siste tiden. Hun avviser på det sterkeste at hun ikke ønsker å komme til Groruddalen.
Det er bare tøys. Vi har aldri hatt noen motvilje mot å komme hit, men det har av praktiske grunner ikke latt seg gjøre, sier Navarsete. Statsråden skulle egentlig vært her rett over nyttår men måtte sende statssekretær istedet.
Det lot seg ikke gjøre praktisk den gangen. Men nå har vi sagt ja til å komme hit på befaring. Det blir nok i august, sier Navarsete.
Horntvedt vil ha ministeren på befaring for å vise frem de trafikale utfordringene i området. Og dem er det mange av, understreker byråden.
Vi må nok ha et par timer, for det er faktisk ganske mye å ta opp. Vi tar for oss Alnabruterminalen, som skal bli navet i landets samferdselssystem for jernbane. Så er det adkomstproblematikken på E6 og øvrige veiløsninger. Kollektivdekningen i området, ny Breivollstasjon og persontrafikk på Alnabanen, lister Horntvedt opp.

Kommer i statsbudsjettet

Lokalavisen Groruddalen utfordret ministeren på en rekke konkrete samferdselstema når hun gjester Meny på Vollebekk sist torsdag. Hun kunne ikke love at noe konkret, verken av veiprosjekter eller miljølokk.
Statsbudsjettet vil være avgjørende. Her er det store utfordringer knyttet til trafikkmengde, miljøproblemer og støy. Skal vi få til et godt miljø, må vi inn med tiltak. Men dette er ting vi må komme tilbake til, sier Navarsete nærmest litt unnskyldende.
Men jeg tror det blir bra å komme hit for å se på utfordringene, avrunder Navarsete.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem