RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjett hvem som er ute med et resultatvarsel igjen?

Sist oppdatert:
Svaret er Åge Korsvold og Ementor. Ementor-kursen falt tungt på Oslo Børs etter åpningen
(Ny: Med kommentarer og utfyllende informasjon)

Ikke overraskende gjør dataselskapet Ementor en viss opprydding i forkanten av ansettelsen av ny toppsjef i selskapet. Jo Lunder kommer inn som ny toppsjef i løpet av kort tid.

I det nye resultatvarselet fra Ementor er det Danmark som igjen skuffer. I Danmark har resultatene sviktet, med lavere driftsinntekter og reduserte marginer innenfor konsulenttjenester.

I tillegg er husleieproblematikken igjen oppe. En fullstendig bom på husleien har ridd Ementor som en mare i flere år.

Resultatvarsel

Ementor var ute med et resultatvarsel torsdag. Selskapet venter at EBITA-resultatet i fjerde kvartal blir på minus 20 millioner kroner før restruktureringer.

I tillegg til dette tar selskapet og fører restruktureringer på 65 millioner kroner i fjerde kvartal. Dermed blir det rene driftsresultatet til Ementor i fjerde kvartal på minus 85 millioner kroner. Det bekrefter Kistefos-mann og konstituert konsernsjef, Dag Sørsdahl, overfor iMarkedet.no.

Av de 65 millionene som tas i avsetning er 45 millioner relatert til avsetninger i Danmark. Sørsdahl bekrefter overfor iMarkedet at hoveddelen av avsetningen i Danmark blir gjort på grunn av feilslått leiestrategi.

Ementor tar også hele 20 millioner kroner til avsetninger knyttet til oppsigelsen av de tidligere Ementor-toppene Arne A. Jensen og Steinar Sønsteby. Sørsdahl vil ikke kommentere hvor stor sum Sønsteby fikk med seg ut døren da han sluttet som Norge-sjef i Ementor.

Hadde positiv kontantstrøm

I en melding opplyser Åge Korsvold & Co. at Ementor hadde en positiv kontantstrøm i fjerde kvartal og at kontantbeholdning på 558 millioner kroner ved utgangen av fjerde kvartal.

Dette skulle bare mangle. Fjerde kvartal er normalt sett det beste kvartalet i databransjen.

Kursen falt tungt

Ementor-kursen falt tungt etter åpningen på Oslo Børs torsdag. Aksjekursen var ned hele 9 prosent til 2,59 kroner. Etter en knapp times handel dro imidlertid Ementor-aksjen seg opp igjen.

Det er nå ingen tvil om at Jo Lunder får en tøff jobb med å snu Ementor-skuten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere