RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjett hvem som laget dette

Sist oppdatert:
Først tok noen saken i egne hender og laget et provisorisk overgangsfelt i byen. Nå følger kommunen opp.

(iBergen.no) 18. august skrev iBergen.no om det hjemmelagde overgangsfeltet i Skottegaten i Bergen. Noen kreative sjeler hadde bestemt seg for å lage overgangsfeltet til Bergen Kommunes store irritasjon. Halvannen dag etter det oppmalte overgangsfeltet kom ble det resolutt fjernet av kommunen.

Kommunen står bak
Denne gangen er det Bergen kommune selv som går nye veier når det gjelder skiltbestemmelser. Like ved Bergenhus festning har det tidligere denne uken stått et skilt med påskriften «Vegen stengt for gjennkj.», under der et skilt med retningen man skal kjøre og helt nederst et lite skilt hvor det står «Gjelder også deg!».

- Ifølge veivesenets vaktsentral er det politiet som besluttet stenging av vei forbi branntomten, og Bergen kommune står for skiltoppsettet som vist på bildet, sier Svein Holmedal i Statens vegvesen til iBergen.no. og sender ballen videre til kommunen.

Tørrvittig
Senioringeniør i Samferdselsetaten i Bergen kommune, Bjarne Dahle, avslører hvem den hylende morsomme skiltmakeren er.

- Det er vi som har laget det. Vi laget det til matfestivalen som ble arrangert på Bryggen i fjor og trodde jo aldri at det skulle bli brukt igjen ved andre anledninger. Det ble laget som en morsom gimmick fordi det var veldig mange som sa til politiet som sto like ved skiltet at «ja, men jeg skal bare... ». Derfor skrev vi «Gjelder også deg!» for å være litt humoristiske, humrer Dahle.

Hvem godkjente skiltet?

- Det var det politiet som godkjente det den gangen, understreker han.

- Ikke relevant
Statens vegvesen sier til iBergen.no at de ikke har godkjent kommunens «humorskilt».

- Det finnes ingen vedtak på reguleringen på vaktsentralen her hos oss. Skiltet «Stengt for gjennomkjøring» med omkjøringspil er en helt vanlig regulering etter håndbok 051. Skilt nummer to «Gjelder også deg» er ikke relevant, da reguleringer på og langs offentlig vei gjelder for alle trafikanter, forklarer Svein Holmedal i Statens vegvesen.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere