*Nettavisen* Nyheter.

Gjør båtkuppet i høst

Foto: (Sunline Marine)

Drømmer du om båt? Ikke vent til vårsolen skinner - det er i høst du kan få rabatt. Bergensfirmaet Sunline Marine slår av ti prosent for kunder som slår til i høst.

29.09.05 11:52

Det nystartede firmaet har enerett på salg av cabincruiserne Sunline 31 i Skandinavia, og legger ikke skjul på at de slår av på prisen for å appellere til neste sesongs kunder.

God respons
- Vi hadde et tilbud på båtmessen i Arenum. Listeprisen på båten er 1.444.200,- mens vi tilbyr den for 1.279.000,-, forklarer Tor og Svein Solheim til ibergen.no.

Brødrene driver salget sammen, og opplever god respons på de britisk-produserte cabincruiserne.

- Du får mye båt for pengene, og prisen gjelder båten komplett levert på vann i Bergen. Sunline 31 blir gjerne sammenlignet med Bavaria 29, men minner mer om Scand 36, sier Svein Solheim.

I pakken de tilbyr er det to 130-krefters dieselmaskiner, mikrobølgeovn og varmt og kaldt trykkvann. I tillegg kan du velge overflater i kabinen, samt tepper, gardiner og trekk.

Bilder av Sunline 31 ser du nederst i artikkelen.

Andre produsenter av båter i samme størrelse virker ikke like interessert i å fire på prisen når høstmørket kommer sigende. Både Viksund og NB Marine på Askøy opererer med faste priser året rundt.

Samme pris hele tiden
- Vi har samme pris året rundt. Det er vi nødt til hvis vi skal opprettholde driften som i dag, sier Erik Allers i NB Marine til ibergen.no.

Så skal det også nevnes at NB-båtene er svært populære.

- Vi har allerede solgt seks båter som skal leveres høsten 2006, sier Allers.

Skjærgårdsjeep
Da er det lettere for båtfrelste som ønsker seg skjærgårdsjeep. Den rauseste forhandleren ibergen.no fant i bergensområdet er Askvik Maritim, som tilbyr kontantrabatt for kunder som slår til i høst.

- Vi gir en rabatt på fem prosent i forhold til listepris, og gir ytterligere fem prosent i rabatt dersom kunden betaler hele båten med en gang, forklarer Jan Erik Olsvold i Askvik Maritim.

Det blir nesten ti prosents rabatt, men det kan vanke enda større rabatter for de som vil hjelpe til med å rydde lageret ved å ta til takke med en 2005-modell.

- Vi har spesialpris på 2005-modellene som tilsvarer 12 prosent rabatt, sier Olsvold.

Også Bergen Båt, som forhandler blant annet forhandler Uttern, Bavaria og Quicksilver, bevilger rabatter mellom fem og ti prosent.

- Vi gir rabatter på enkelte 2005-modeller, men det gjelder for det meste småbåter og skjærgårdsjeeper. Det er et godt marked om høsten. Vi ser faktisk mange som venter til høsten med å kjøpe båt nettopp for å få rabatt, sier Per Alvern i Bergen Båt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.