Gjør dette før du flytter inn

Foto: Jotun (Klikk)

Skap god energi i hjemmet med disse Feng Shui-prinsippene.

(SIDE2): Hjemmet er stedet hvor man samler energi, og finner ro. Det er et sted hvor man kan senke tempoet og gjøre seg klar for å møte alle de utfordringene verden har å by på. Av den grunn er det viktig å skape god atmosfære i hjemmet, slik at man kan finne roen og lade batteriene.

Prinsipper innen Feng Shui sies å være effektiv for å skape balanse i hjemmet på. Feng Shui er en 4000 år gammel kinesisk visdom, med opprinnelse i taoismen. Grunntanken er at man innretter sine omgivelser på en slik måte at de skaper harmoni i ens eget miljø og liv.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Rådene
Christina Aas driver og eier, sammen med Gabriella Chow, Neo Feng Shui® og de både rådgir og underviser innenfor faget. Vi var nysgjerrig på hva man gjør for å skape god energi i hjemmet, og de hadde klare råd.

- Hvis huset er tidligere bebodd, vil vi starte med å rense det. Her kan man bruke en bunt hvit salvie som man tenner på i enden og går rundt med i boligen. Luft ut for å få negativ energi ut. Salvien brukes først å fremst for å fjerne negativ energi, øke energiflyten og bevisstheten, sier Aas og opplyser om at det finnes også andre måter å rense hus på.

Hva kan man gjøre før man flytter inn i ett nytt hus eller leilighet?

- Hvis vi går ut fra at huset allerede er kjøpt og vi ikke kan gjøre noe med dets beliggenheten generelt, er det ikke noe spesielt man må gjøre før man flytter inn. Det er derimot en god idé å klargjøre boligen eller tomten slik at energien (chi'en) kan flyte godt fra dag én, opplyser hun.

Hva gjør man for å få energien til å flyte?

- Man må sørge for at tilgangen fra veien eller stien som leder til husets inngang er klar eller godt synlig, belyst og åpen - det skal være lett å finne inngangsdøren. Man må også sette opp husnummer og navneskilt. Man må sørge for at inngangspartiet er innbydende, det vil si ikke ødelagt dør, halvt istykkerslåtte trinn i trappen, råttent gelender og lignende.

- Man må også få reparert alle skader eller hull inne og ute (steder hvor energien kan sette seg fast) og ikke vente til «senere» med dette - du fortjener å flyte inn i et fint, helt hus. Til slutt må du sørge for å få vekk alt søppel som eventuelt står igjen etter oppussing, utflytting eller innflytting (jevnfør innbydende inngangsparti).

Ser man derimot Feng Shuien i et større perspektiv blir boligens Neo Feng Shui-prosess slik:

Steg 1 - FØR man flytter inn: klargjøring av optimal energiflyt inn til boligen (som foreslått over) + inne i den tomme boligen.

Steg 2 - FØR man flytter inn: balansering av elementer innendørs i henhold til de som skal bo der (Dette gjør Aas og Chow basert på sine klienters tidligere hjem og samtaler med dem. I praksis betyr det å utarbeide en innredningsløsning ift. husets plantegning, farger og møbler). Målet er å skape harmoni og optimale leveforhold for dem som skal bo i boligen.

Steg 3 - Under innflytting: sørge for at møbler og ting plasseres slik at de optimerer energiflyten inne i huset.

Steg 4 - Etter innflytting: Eventuelt de siste små korrigeringer etter alt er på plass.

LES MER OM FENG SHUI HER:
Få spa-følelsen hjemme
Unngå soveromsfellene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag