*Nettavisen* Nyheter.

Gjør du som mora di sier?

Foto: Shutterstock

Eller foretrekker du å høre på Karius og Baktus? Alderen din påvirker svaret.

25.01.09 13:24

(SIDE2:) I tenårene kan det virke som om alt foreldrene dine sier er noe tull. Heldigvis begynner det de sier å gi mening etter hvert som du blir eldre.

Nå viser en ny undersøkelse at det ikke er slik at foreldrene dine blir smartere etter at du har forlatt tenårene.

Setter pris på foreldrene til slutt
I 22-årsalderen har mange begynt å bli voksne. Mange har flyttet hjemmefra og begynt å studere eller å jobbe. Da innser de at foreldrene er viktige for dem, skriver DinSide Helse.

Undersøkelsen besto av 5000 familier. Resultatene viser at både menn og kvinner begynner å sette pris på foreldrene sine når de er i gjennomsnitt 22 år gamle.

Det tar litt mer tid å høre på rådene de gir om forhold. Gjennomsnittlig er kvinner 24 år gamle og menn 25 år gamle når de lytter til foreldrenes kjærlighetsråd. Samme år som mennene begynner å høre på kjærlighetsrådene, begynner de å ta til seg økonomiske råd fra foreldrene. Kvinnene er 23 år gamle når de innser at foreldrene har mer erfaring enn dem med økonomi.

Tar til seg foreldrenes råd
Undersøkelsen viser også at kvinner er 23 og menn er 24 år gamle når de begynner å høre på råd om karrieren, mens begge kjønn er et år eldre når de hører på foreldrenes meninger om sosiallivet.

Når kvinner blir 21 år gamle, begynner de å ta til seg foreldrenes helseråd. Menn er 24 år gamle når de gjør det samme. Kvinner og menn er henholdsvis 25 og 28 år gamle når de hører på råd om huskjøp.

Dessverre er det slik at samtidig som du du blir eldre, blir foreldrene dine også det. Når kvinner er 27 og menn er 30 begynner de å bli urolige for foreldrenes alder. Når kvinner blir 27 og menn blir 29 bekymrer de seg også for at foreldrene skal bli syke.

Kilde: DinSide Helse

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag