*Nettavisen* Nyheter.

Gjør et nytt K2-forsøk

Den kashakstanske ekspedisjonen som i forrige uke var savnet i to dager på K2, gjør nå et siste forsøk på å komme seg opp på toppen.

24.08.05 12:54

Maxut Zumajev, Vassili Pivtsov, Damir Molgatsjev og Sergej Brodski var savnet i 48 timer – etter at batteriene i radioen deres gikk ut. Gruppa kom seg helt opp til 8500 meter på det 8611 meter høye fjellet, før de måtte snu på grunn av vær- og snøforholdene.

De aller fleste regnet da med at det ikke ville bli flere forsøk på K2 denne sesongen. Og at toppen ville forbli ubeseiret i år, som i 2002 og 2003.

Men nå melder kashakstanerne at de vil gjøre et nytt forsøk, etter å ha hvilt seg opp noen dager.

- Går tilbake til ABC i dag, så videre til høyere camper. Været er stabilt, melder gruppa på SMS til www.mounteverest.net.

Men det er lite som tyder på at det kommer et langt nok værvindu til at de kommer seg opp på toppen. Det er meldt brukbart vært torsdag og fredag, men at jetvinder kan nå de øvre delene av fjellet fram mot helgen.

Det er store snømengder i de øvre regionene av K2 i år. Skulle de lykkes i å nå toppen, blir det i så fall den seineste bestigningen på året via Aberuzzi Spur. Kun en gang tidligere har det stått folk på toppen av K2 senere på året.

I 1978 sto en amerikansk ekspedisjon på toppen 7. september, etter å ha gått nordøst-ryggen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.