*Nettavisen* Nyheter.

Gjør et nytt nakenbildestunt hver måned

PÅ TOPPEN AV BONSNOS: Bård Kjetil Venhaug på Bonsnos i Bondal – 1304 meter over nærmeste toalett. Bildet er – tro det eller ei – tatt med selvutløser. Foto: Bård Kjetil Venhaug

Læreren, moromann og nakenstunter Bård Kjetil Venhaug ble etter eget utsagn tatt på sluk en novemberdag i 1962.

03.08.15 15:04

(TA.NO): Venhaug bor i Tuddal og er etter hvert blitt et kjent fjes etter at han flyttet hit for et par år siden. Opprinnelig er han fra Miland i Tinn. Venhaug har regissert en drøss småfilmer der han deler sine spikk og påfunn med omverden. Gjennom nettsiden Tuddywood (selvfølgelig) Productions har han solgt over 1000 DVD-er.

Nettstedet er også en blogg og i år er han i gang med et bildeprosjekt der han legger ut et nytt nakenstuntbilde i måneden. Hvert bilde er tatt i måneden det gjelder og – imponerende nok – han har tatt alle bildene med selvutløser.

– Hvorfor nakenstuntbilder spør du? Tja, har det ikke vært en liten trend de siste årene da at noen har laget kalendere og slikt? Jeg tenkte litt på det og fant ut at det har aldri skjedd i Tuddal før. Derfor gjorde jeg det, sier Venhaug til TA og ler høyt.

Klikk på bildet for å forstørre.

VERDENSARV I HAGEN: Årets Tuddal Triatlon ble avlyst og Bård Kjetil Venhaug fikk litt ekstra tid. Han bygde seg en verdensarvminiatyr i hagen.FOTO: JARLE PEDERSEN

Kaldt i grøfta

Venhaug ler mye og har mange lattervekkende historier om selvutløserbilder som ikke gikk så bra. Og at det kan være en smule kaldt å gjemme seg i ei grøft på vinterstid hvis det kommer folk fordi.

Nakenstuntbildene startet uansett med en kalender – som han nå altså deler med resten av verden.

52-åringen – som jobber som lærer – er også den første i Tuddal med eget jernbanespor og skysstasjon. I hagen har han laget sin egen lille verdensarv – der et badekar er Tinnsjøen. Snart kommer det et solspeil også.

– Dette er bare for gøy. Det jeg ønsker å formidle er at folk må ha det moro og ikke ta seg selv så høytidelig. Antakelig så lever vi bare en gang. Får jeg fram en gnist i øynene til både voksne og barn, da har jeg levd livet, sier han og ler.

Spilloppmakeren har også en annen interesse som er litt mer seriøs, selv om det visstnok var mer alvor tidligere.

– Jeg var dødsinteressert i sykling, nå er jeg bare interessert. Jeg og broderen har et livslangt prosjekt om å sykle Norge på langs i løpet av livet. Vi sykler en uke i året og lørdag (i dag) starter vi på etappen Måløy-Trondheim.

- Alle slags reaksjoner

Venhaug har også vært en drivkraft og deltaker i Tuddal Triatlon i flere år.

– Har du for mye fritid?

– Lærere har alltid det, hahaha. Nei da, jeg har ingen familie så det utløser både energi og tid.

Ikke alt i Venhaugs 52 år korte liv har bare vært gøy. Før han kom til Tuddal jobbet han i mange år på Lillehammer. Der var han den første mannlige ansatte i Norge på et krisemottak for kvinner.

– Jeg var både utekontakt og ruskontakt. Et helt annerledes liv.

– Hvordan reagerer folk på stuntene dine?

– Jeg er vel blitt møtt med alle slags reaksjoner. Noen synes det er veldig morsomt, mens andre synes det både er dumt og vulgært, men det var jeg klar over da jeg startet. Jeg er veldig forsiktig på hva jeg legger ut, så alt er temmelig uskyldig. Hahahahahaha ...

Les flere saker fra Telemarksavisa her.

Klikk på bildet for å forstørre.

MÆL-TUR: Venhaug som tungtvannssabotør på Hydro.

Klikk på bildet for å forstørre.

SØNDAGSTUR: På Sønderlandsbrua en vinterdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRUGER: På langfredagstrugetur i påska.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag