OSLO (Nettavisen): Meteorologisk institutt varsler til dels mye snø i deler av landet til helga. Særlig Østlandet kan vente seg en god påfyll.

- Det kan falle opp til 50 centimeter snø på kysten mot Skagerrak. Er du klar med snøskuffa? heter det i en Twitter-melding fra meteorologene tirsdag.

Onsdag: Ny prognose for helgeværet - snøen kommer lenger vest

- Det blir mest nedbør sør for Stad og Dovre, spesielt sør på Østlandet. Vi har sagt at kysten av Skagerrak får mest, og da er det kyststripen fra Agder til Vestfold vi mener. Lavtrykkene går sørover, så de får ikke fraktet mye snø nord på Østlandet og til fjellet, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid til Nettavisen.

Snø og deretter kulde

Meteorologen tror nedbøren i liten grad vil falle som regn og at de som får snø i litt mengder kan vente seg mellom 30 og 50 centimeter i løpet av helga.

- Det ventes kaldt vær igjen i Sør-Norge til uka, sier Fagerlid.

På Vestlandet og i Nordland ventes fredag litt vind. Nord-Norge er inne i en tørr og fin periode og kan vente seg fralandsvind og ingen nedbør til helga.

Betydelig snøskredfare

Det er snøskredfare flere steder i landet allerede. Tirsdag er det betydelig snøskredfare i store deler av Troms og i Vest-Finnmark samt i indre Fjordane og Hardanger.

I Tromsø kom det 19 centimeter snø natt til tirsdag.

- Vi kan nå telle hele 114 centimeter i snødybde, men det er fortsatt noen centimeter igjen til januarrekorden fra 1981, melder statsmeteorologene i Tromsø. Den gangen i 1981 ble det målt 185 centimeter.