*Nettavisen* Nyheter.

Gjør om vinyl til MP3

Her er dingsen som forvandler gamle vinylplater til MP3-filer så snart du kobler platespilleren til PC-en.

Hvis du har en samling av gamle LP-plater, sitter du på en stor kilde til heftige musikkopplevelser.

Hvis du forvandler vinylen til universelle MP3-filer, kan du også avspille låtene med moderne utstyr.

Teknofil har tidligere omtalt en løsning for deg som forlengst har kastet platespilleren. Her er en annen løsning for deg som har gjemt unna den gamle platespilleren, og vil hente den fram igjen.

Universalboksen
Platespilleren din kan kobles til en stereoforsterker som igjen plugges til PC-ens lydkort. Det er den aller enkleste måten å kopiere LP-plater til MP3.

Men for at det skal fungere, må forsterkeren, platespilleren eller lydkortet ha innebygd platespillerforsterker (RIAA). Det er det mange forsterkere som mangler.

Heldigvis fins det en løsning som sørger for godt resultat uansett!

Klikk på bildet for å forstørre.

iVinyl takler alt
TerraTec, som er mest kjent for sine lydkort, har laget den vesle platespilleropptaksboksen TerraTec iVinyl USB.

Den har innebygd lydkort, forsterker og USB-tilkobling. Boksen har også Line in-kontakt for kassettspiller eller MiniDisk-spiller., og den støtter platespillere med MM-pickup og med MC-pickup.

Fordi den har et integrert lydkort er er den perfekt for bærbare maskiner, men gir også bedre lydkvalitet til PC-er som har dårlig lydmodul integrert på hovedkortet.

Plugg den til PC-en
Alt du trenger å gjøre er å plugge platespilleren til iVinyl-boksen - og boksen til PC-en.

Etterpå kan du legge en LP-plate på platespilleren, senke stiften ned på platen og lytte til musikken gjennom PC-høyttalerne.

Juster innstillingene
Deretter installerer du det medfølgende opptaksprogrammet. Etter noen enkle innstillinger, kan du begynne å rippe gamle, kjære låter til MP3-filer.

Før opptaket starter, kan du tjene på å vaske plater med støv og fett med en fuktig klut, gjerne med lunkent vann og litt Zalo. Du bør også sjekke om platespiller-stiften bør byttes for å få optimal kvalitet.

Pass på å justere opptaksvolumet slik at de sterkeste lydene aldri når opp på rødt nivå.

Lønnsom investering
TerraTec iVinyl USB er en idiotsikker, brukervennlig løsning. Den leveres av en rekke norske nettbutikker, og koster bare litt over 1000 kr. Du tjener inn investeringen ved bare å rippe noen få favoritt-LP-er!

Som alle opptaksenheter gir ikke iVinyl et bedre resultat enn det som er kilden, og gjør seg derfor er best hvis den platespilleren fortsatt er intakt.

Hvis du mangler platespiller, bør du ta en titt på den ultra-enkle MP3-platespilleren Numark TTUSB.

Denne saken er hentet fra Teknofil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.