Gå til sidens hovedinnhold

- Gjør vondt langt inn i sjelen

Storbrann for andre gang på Tårnåsen skole.

Tårnåsen skole i Oppegård kommune sto i full fyr tirsdag kveld etter det som trolig er en ildspåsettelse.

Onsdag morgen pågikk det ifølge NTB etterslukking på stedet.

Les også: Full fyr i Tårnåsen skole

Follo-politiet mistenker fire 12-åringer for å stå bak brannen. Etter det Nettavisen erfarer er de 12 år gamle guttene elever ved skolen.

- Det kjennes uvirkelig
- Dette er helt forferdelig. Jeg skjønner det fortsatt ikke. Det gjør vondt langt inn i sjelen å se på dette. Det kjennes helt uvirkelig, sier rektor Elizabeth Knoff til Nettavisen.

Hun sitter sent tirsdag kveld i møte med beredskapsavdelingen i Oppegård kommune.

- Vi må se på hvordan vi skal løse dette framover. I morgen blir det uansett ikke skole for våre elever, sier Knoff.

Nybygg totalskadet
Skolen gjennomgikk i 2004 en oppussingsprosess hvor det blant annet ble bygget et tilbygg til den østlige fløyen. Det er denne som nå er totalskadet av brannen.

- Det er ubegripelig å tenke på alle de verdiene vi har der inne, både utstyr og ting som elevene har laget. Det tar tid å fordøye dette, sier Elizabeth Knoff.

For 16 år siden brant også skolens gymsal ned til grunnen, men denne er så langt ikke skadet i tirsdagens brann.

Uventet spredning
At brannen har utviklet seg til å ha overtent hele skolen var uventet.

- Da den automatiske brannalarmen gikk klokken 20.23 tirsdag kveld, var det i utgangspunktet kun snakk om en liten brann med røyk. Nå er over halve skolen overtent. Det har gått så utrolig fort, sier Knoff.

Rektoren er foreløpig ikke orientert om de fire mindreårige guttene som politiet mistenker.

- Dette må jeg sjekke opp i morgen. Akkurat nå fokusere vi på å forsøke å redde det som reddes kan av skolen, sier hun til Nettavisen.

Skal prate med 12-åringene onsdag
Operasjonsleder Rune Persen i Follo politidistrikt bekrefter overfor NTB onsdag morgen at politiet har vært i kontakt med fire gutter i 12-årsalderen. De vil ta en lengre samtale med onsdag morgen.

- Vi har hatt kontakt med fire gutter i 12-årsalderen på stedet. Disse er nå sendt hjem til foreldrene, men vi vil ta en ny prat med dem i morgen, sier operasjonslederen til NTB.

Det blir heller ikke noe skole på elevene onsdag.

- Tårnåsen skole brenner. Store deler av skolen har brent ned natt til onsdag. Elevene skal ikke møte på skolen onsdag. Nærmere beskjed kommer i løpet av dagen, heter det på skolens hjemmeside.