RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjort et mindre funn ved Granefeltet

Sist oppdatert:
Norsk Hydro har gjort et mindre oljefunn sørvest av Granefeltet.
Det går frem av en melding fra Oljedirektoratet i forbindelse med at boringen av letebrønn 25/11-24 er ferdig.

Det er Norsk Hydro Produksjon AS som operatør for utvinningstillatelse 169 i blokk 25/11 som har stått for leteboringen. Dette er den 10. letebrønnen i utvinningstillatelse 169.

Det primære målet for brønnen var å undersøke potensialet for olje i et prospekt av tertiær alder kalt Midway, lokalisert sørvest for Granefeltet i Nordsjøen. Et sekundært mål var å undersøke potensialet for olje i den underliggende jura-lagrekken.

Undersøkelsesbrønn 25/11-24 ble boret til et totalt dyp på 2091 meter under havoverflaten og avsluttet i bergarter av jura alder.

Det ble gjort et mindre oljefunn i sandsteiner av jura alder. Størrelsen på funnet vil bli videre vurdert. Ubetydelige volumer hydrokarboner ble påtruffet i tertiær.

Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Brønnen ble boret av den halvt nedsenkbare boreinnretningen Transocean Winner på 114 meters vanndyp. Transocean Winner vil nå bore en undersøkelsesbrønn i utvinningstillatelse 090 nær Framfeltet i Nordsjøen, der Norsk Hydro også er operatør.

Hydro har 45 prosent eierandel i lisensen, mens Petoro sitter med 30 prosent, ExxonMobil 13 prosent og Statoil 12 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere