Gå til sidens hovedinnhold

- Gjørv bør bli politidirektør

Politimester vil gjerne se 22. juli-kommisjonens leder som ny leder av Politidirektoratet.

Diskusjonen om hvem som skal overta som leder av Politidirektoratet - og hvilke egenskaper som kreves, er i full gang på sosiale medier. Politimester Thorbjørn Aaas i Vest-Finnmark foreslår på Twitter at politiet denne gangen henter en leder fra Forsvaret - eller ber 22. juli-kommisjonens leder Alexandra Bech Gjørv ta jobben, melder NTB. Gjørv er forretningsadvokat og har hatt lederjobber i Statoil og Norsk Hydro.

Stavrum kommenterer: Politidirektørens naturlige avgang

Tidligere politispaner Johnny Brenna sier på Twitter at han håper det er «en ringrev med operativ erfaring og en stamina til å jobbe i et vepsebol».

Torsdag trakk Øystein Mæland seg som politidirektør fordi han følte han ikke lenger nøt nødvendig tillit.

- Når statsråden og andre politikere ikke utvetydig har kunnet klargjøre dette, gjør det det umulig for meg å gå videre med dette arbeidet, meddelte Mæland torsdag kveld.

Kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv har tillit nok til å ta over som politidirektør, mener politimester Torbjørn Aas i Vest-Finnmark.

«Det er kjipt å miste en sjef jeg oppriktig ønsket å jobbe for og sammen med. Oppriktig lei meg nå,» skrev Aas på Twitter ved midnatt. Fredag morgen peker han i to retninger for valget av ny leder for Politidirektoratet.

HTML EMBED

Aas påpeker at Øystein Mælands etterfølger må endre kultur og samtidig ha beredskapskompetanse. Han mener det kan være naturlig å se til Forsvaret. Men han foreslår også kommisjonslederen som mandag felte en nådeløs dom over Politi-Norge og medvirket til Mælands avgang.

«Ingen kjenner situasjonen og utfordringene i norsk politi bedre enn Alexandra B. Gjørv. Hun har stor tillit, politisk og i folket,» skriver han.

Her er noen av ytringene om politidirektør, både seriøse kommentarer og vittige tunger:

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?