RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør båtkupp nå

Sist oppdatert:
Går du med planer om å kjøpe ny båt? Slå til nå og spar titusener. Her ser du hvordan.

Kjøp båt nå med levering utover høsten. La den gamle eieren få nyte soldagene i september og tilby å ta over båten like før sesongslutt. Slik sparer du titusener.

Forklaringen er enkel. Du er en problemløser for selgeren og du gjør det mulig for ham å realisere drømmen om en ny båt. Han kan bestille sin nye nå og får den levert til neste sesong. Samtidig kan varme høstdager tilbringes på sjøen og tenningsnøkkelen leveres akkurat når lagring og høststormer setter inn og skaper problemer.

75 000 i avslag
Vi gjorde en test: NB 870 priset til 920 000 i juli. Annonsert på finn.no. Etter en kort samtale var eieren villig til å gå ned henimot 75 000 kroner. Forutsetningen var imidlertid at betalingen skjedde 75 prosent ved avtale – slik at han klarte depositumet på nyervervelsen nå. Resten kontant ved overlevering medio oktober. Uansett ville det være store penger å tjene.

Begge tjener
For selgeren var regnestykket greit. Han finansierer grunnbeløpet i ny båt og setter den i bestilling umiddelbart. Dermed får han ny båt i mai 2006. Han leier ut båtplassen sin for vinterlagring og sparer dugnad, høstkonservering, vårpuss og sjøsetting. Samtidig kan han ta et sakte og vemodig farvel med gamlebåten.

Funker også på nytt
Også båtfabrikkene gir gode høstrabatter.

Det er velkjent at høsten er best for båtkjøp. Men denne sannheten har akselerert med to forhold. Enormt mange har kjøpt båt og er smittet av trefot-syken. Markedet flommer av gode bruktbåter. Og produsentene har et meget aggressivt modellprogram. Nye båtversjoner og modeller lanseres fortløpende. Alle som er trendsettere og skal ha siste nytt må kaste seg på karusellen.

En rekke av de mest populære familiebåtene får du nå med gode rabatter. Ofte i form av ekstrautstyr som etter TV 2 Nettavisens mening burde vært standardutstyr i utgangspunktet, men som leverandørene tjener fett på i vårsesongen.

Vær på vakt
Båtkjøp om høsten gir ekstra grunn til påpasselighet. Mange båter ligger i sjøen, og har hatt en ofte ublid sommersesong rundt skjær og holmer. Hardt kjørte motorer kan by på overraskelser og inventar er ofte ristet løs. Få båten på slipp og ta med en erfaren mekaniker. Og regn med en omfattende høstkonservering og en stor vårklargjøring.

Likevel: Kjøper du båt nå tjener du penger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere