RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør deg tykkere enn du tror

GODE TIPS: Sjekk hvilke matvarer man bør ha i kjøleskapet.
GODE TIPS: Sjekk hvilke matvarer man bør ha i kjøleskapet. (Colourbox)
Fråtsing i kjøleskapet på nattestid gjør mer enn å mette.

(SIDE2): Kalde middagsrester kan være den rene utopi etter en fuktig kveld på byen, eller kanskje du sverger til kebabsjappen på hjørnet?

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Den såkalte fyllematen har et frynsete rykte hva gjelder sunnhet, men nå viser det seg at fråtsing etter et visst klokkeslett på kvelden kan vise seg på vekten også på generell basis.

Påvirker vekten betraktelig
En fersk studie fra Northwestern University i Chicago indikerer nå nemlig at tidspunktet du spiser på kan påvirke vektøkningen mer enn man skulle tro, det skriver Forskning.no.

Påvirket av døgnrytmen
Studien peker på kroppens naturlige døgnrytme som den viktigste faktoren til at det er hold i rådene om å ikke spise sent om kvelden.

- Vi tror noen faktorer er under døgnrytmens kontroll. Bedre planlegging av tidspunktet for måltidene, som også vil kreve en atferdsendring, kan være et viktig for å bremse det økende antallet av overvektige, sier professor i nevrobiologi Fred Turek. Han er også sjef ved «Center of Sleep and Circadian Biology» ved Northwestern University.

Overvektige nattevakter - og mus
Studien ble initiert på grunn av den høye andelen overvektige blant personer som jobber nattevakter, og forskerne utførte forsøk på mus for å se effektene av matinntak sent på døgnet. Kort oppsummert viste resultatene at de nattfråtsende musene lagt på seg over dobbelt så mye som musene som kun fikk mat i sine naturlige, våkne timer, det melder nettstedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere