RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør du dette?

Foto: Ap (Ap)
Sist oppdatert:
Varme laptops kan gi deg hudskader.

(SIDE2:) De fleste av oss har sittet med laptopen på fanget og kjent varmen fra den nesten brenne på lårene.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Endrer ikke stilling
Nå har forskere i Sveits funnet at varmen fra datamaskinen kan gi en tilstand som gjør huden marmorert. Årsaken er at de fleste ikke endrer sittestilling eller hvor de har datamaskinen selv om de føler det brenner, skriver Associated Press.

Undersøkelsen er publisert i tidsskriftet Pediatrics.

Om du har fått hudskader, vil du se dette i form av en misfarging av huden. Skaden kan minne om solskader.

De kan også sammenlignes med skader folk får som jobber nær varme ovner og annet oppvarmet materiale, som ikke direkte gir dem brannsår, men som utsetter huden for langvarig oppvarming.

Menn mest utsatt
Det er spesielt unge mennesker som ofte sitter med laptopen på fanget. Fra før av er det kjent at menn spesielt er utsatt fordi varme nær sædproduksjonen ikke er bra. Undersøkelser fra flere år tilbake viser at menn som bruker laptopen i fanget, får høyere temperatur i pungen, noe som kan gjøre sædproduksjonen dårligere og i verste fall lede til infertilitet.

Dr. Andreas Arnold og Dr. Peter Itin fra universitetet i Basel sier at de fleste har godt av å være observante på de skadene de kan få. Det er bare å legge noe mellom laptopen og fanget, sier de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere