RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør et mobilkupp i kveld

Sist oppdatert:
Nye priskutt på mobil fredag. Se hva du bør velge akkurat nå.

Nutel og OneCall har innledet en kraftig priskrig på mobilabonnement de siste dagene, og selskapenes nærmeste konkurrenter en nesten dobbelt så dyre på det som Post- og teletilsynet anser som et standardforbruk.

Bare i løpet av fredagen har OneCall lovet en prisnedgang på over 30 prosent.

NetComs billigste abonnement er for eksempel tre ganger så dyrt på standardforbruk som OneCall etter at de fredag satt ned prisen.

Ikke billigst for alle
Nutels KillBill og OneCall Faktura er derimot ikke de klart billigste for alle typer ringemønster. Blant annet lønner det seg ikke for deg som ringer mye eller som sender mange SMS-meldinger. Disse abonnementene er ofte optimalisert utelukkende for normalforbruket gjennom relativt høye ringepriser, men mange «gratis» ringeminutter. Det betyr at prisen fort går i taket hvis du ringer mer.

Ringer du veldig mye er det enten Tele2 Champion eller Telenor FriTid som er billigst, noe avhenig av om de du ringer til i hovedsak har mobiler i Telenors nett eller om det er mange i Netcoms nett.

Etterhvert som mange dropper fasttelefon, kan antall ringeminutter øke betydelig i forhold til det som er definert som Teleprisers standardforbruk. Derfor kan dette være en veldig viktig faktor.

Mye å spare på SMS og MMS
Sender du derimot svært mange SMS-meldinger er Djuice Nonstop en klar favoritt, med OneCalls Kontant-abonnement på en andreplass. Easytel er derimot den billigste på MMS-meldinger.

Men også med MMS kommer Djuice Nonstop godt ut fordi du kan sende ubegrenset med SMS og MMS-priser når du først har betalt den høye etableringsprisen. Har du et ekstremt meldingsforbruk, både SMS og MMS, kan du spare tusenvis av kroner i året på å velge Nonstop fremfor Nutel eller OneCall.

For blandet, høyt forbruk er det flere aktører som skiller seg frem, avhengig av hvordan fordelingen er mellom ringing, sms og mms-bruk.

Sjekk eget forbruk
Det kan derfor vært fornuftig å se på ditt eget forbruk de siste månedene for å avgjøre hvilket abonnement som passer deg best, ikke bare slavisk se på standardforbruket til Telepriser.

På toppen av det hele er det ofte slik at de store selskapene har en bedre kundeservice enn de små selskapene tilbyr med sine billigste abonnement.

Hos Telepriser kan du enkelt ut i fra ditt eget forbruk finne ut hvilken leverandør som vil gi deg lavest mobilregning.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere