RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Western Digital)

Gjør et priskupp i helgen

Prisen på harddisker fortsetter å stupe.

Vi har tidligere snakket en god del om SSD-teknologien som på sikt kommer til å ta over for dagens harddisker, men foreløpig koster det en del mer enn det smaker.

Det som derimot er sikkert er at prisen på lagring er i ferd med å nå nye bunnivåer. Det er rett og slett mye billigere å kjøpe store mengder lagringsplass i dag enn det var for bare et år siden.

Det er også veldig bra. Lagringsplass blir stadig mer viktig etter hvert som programmer tar mer plass, bilder får flere megapiksler og ikke minst video nå helst skal være i HD-kvalitet.

Prisene har mer enn halvert seg
Og det er ikke rent lite harddisker har falt i pris det siste året heller. For et år siden måtte du ut med nesten 1800 kroner for en harddisk på 500 gigabyte. I dag er det mulig å plukke opp den samme disken for rundt en tusenlapp mindre. I dag får du faktisk en harddisk på hele 1000 gigabyte, som for tiden er den største vanlige størrelsen på en harddisk, for under 1700 kroner.

1000 gigabyte er nok til å lagre rundt 250.000 sanger.

I dag kan du skaffe deg en intern 500 GB-harddisk fra velkjente Western Digital for 723 kroner, mens det faktisk er en nettbutikk som for tiden dytter ut en like stor Samsung-disk for 689 kroner.

Gå gjerne litt opp i størrelse
Prisen per gigabyte blir omtrent den samme om du kjøper en enda større harddisk. En Samsung-harddisk på 750 gigabyte koster nå drøyt 1100 kroner, mens du må betale praktisk talt det samme for den samme størrelsen på en Western Digital-utgave.

Eksterne disker også billige
Prisen på eksterne harddisker begynner også å komme ned på et skremmende lavt nivå. Tidligere måtte du regne med å legge flere hundre kroner ekstra på bordet for å få en ekstern harddisk. Nå er prisforskjellen nærmest ingenting.

Utrolig nok kan du faktisk skaffe en ekstern harddisk på 1000 gigabyte til ganske nøyaktig den samme prisen som for en intern harddisk.

Så føler du at det begynner å bli litt knapt med lagringsplass på pc-en din, da er det egentlig ingen grunn til å vente. Prisene er lavere enn du kunne tro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere