RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør kjæresten deg feit?

(Crestock.com)
5 tips for å unngå kosemagen.

(SIDE2): Å bli forelsket kan gjøre at du føler deg myk og kosete på innsiden. Men det kan også ha samme effekt på utsiden.

Du hopper over en trening, bestiller oftere kinamat og bruker fredagene foran Skavlan og smågodtskåla.

Før du vet ordet av det har du fått det Lauren Conrad fra «The Hills» kaller for «the boyfriend layer». Du har ikke lenger bare sommerfugler i magen.

Nettstedet Women's Health har satt opp fem tips for å unngå forholdsflesket.

Dere spiser mye ute
Når du er singel er det mye lettere å lage et enkelt og sunt måltid bare til seg selv. Men når du begynner å date blir store middager på restuarant eller take-away plutselig en del av hverdagskosten.

Den amerikanske ernæringsfysiologen Christine Avanti mener maten er en viktig del i forholdet.

- Par knytter bånd over mat, og det å nyte det sammen gir forholdet et spesielt rituale, sier hun.

Løsning: Lag mat sammen hjemme. Det er mye mer intimt og hyggelig, og dere kontrollerer kaloriene.

Dere er alltid i senga (eller på sofaen)
Når man er i et forhold, og spesielt når man bor sammen, er det lett å droppe treningen for en film i armkroken til kjæresten. Problemet er når dette skjer litt for ofte.

Løsning: Det er mye lettere å komme seg opp av sofaen hvis noen drar deg opp. Så finn på ting sammen. Meld dere på halvmaraton, begynn på samme treningsstudio eller avtal faste sykkelturer.

Når du er sliten en kveld, drar han deg med, og du gjør det samme for han.

Du spiser det samme som han
Det er vanskelig å holde seg til små porsjoner, når mannen ved siden av deg hiver innpå. Han kommer unna med det fordi menn har mer muskelmasse og trenger flere kalorier, mens kvinner brenner 26 prosent mindre kalorier enn menn.

Løsning: Ha som en regel at du spiser ca tre fjerdedeler av det han spiser, sier den amerikanske psykologen Susan Albers.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Dere deler snacks
Du kjøper kanskje ikke en pose potetgull til deg selv, men om han lar sin ligge på stuebordet skal det enorm viljestyrke til for at du lar den ligge der.

Forskere ved universitetet i Newcaste mener at kvinner oftere kopierer menns matvaner enn omvendt. Det er kanskje derfor han ikke har begynt med stangselleri som kveldsmat ennå, mens du hiver innpå med ostepop...

Løsning: Lag en liten porsjon med potetgull i en skål til deg selv. Da er det større sannsynlighet at du spiser mindre, enn om du spiser rett fra posen. Eventuelt kan du ha et sunnere alternativ tilgjengelig, som frukt eller nøtter.

LES OGSÅ:Ekteskapet gjør deg feit

Du er lykkelig
Deprimerende, men tydeligvis sant. En forskning publisert i tidsskiftet «BioPsychoSocial Medicine» viste at lykkelige mennesker har mindre sannsynlighet for å lykkes med vekttap enn mennesker med en noe mer negativ holdning.

Løsning: Hvis løsningen skal være at du må bli mindre lykkelig, er det noe som er feil. Det viktigste er at du trives i ditt eget skinn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere