RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør kule etter Hydro-kjøp

Sist oppdatert:
Finansmannen Ole Andreas Halvorsen og hans hedgefond Viking Global sitter med kjempegevinst etter at Norsk Hydro kjøper det Huston-baserte oljeselskapet Spinnaker. Les mer her
Med rundt seks prosent av aksjene i Spinnaker Exploration har nordmannen Ole Andreas Halvorsen grunn til å trekke litt på smilebåndet. Dagens Næringsliv melder tirsdag at hedgefondet Viking Global Investors, som Halvorsen styrer, dermed har aksjer til en verdi på 925 millioner kroner.

Hvor stor gevinsten vil bli er ukjent, det er bare Spinnakers største aksjonær, Warburg Pincus, som har akseptert med sine vel 20 prosent. Men Halvorsen gikk inn i Spinnaker i juni, med en eierandel på til sammen 7,4 prosent, men har siden solgt seg noe ned.

Halvorsen har den senere tid slitt noe med å skape god avkastning for sine investorer, skriver Dagens Næringsliv, men med anslagsvis rett i underkant av en halv milliard kroner i gevinst er det all grunn for Halvorsen å smile.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere