RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør som Natalie Portman

NATALIE PORTMAN måtte gå ned mye i vekt for sin rolle som ballettdanser i filmen «Black Swan».
NATALIE PORTMAN måtte gå ned mye i vekt for sin rolle som ballettdanser i filmen «Black Swan». Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Tutuer, bølgete hår, og blomster dominerer catwalkene.

(SIDE2): I 2010 skulle vi alle se ut som adrogyne soldater, men i 2011 blir stilen mye mer feminin og sart – tutuer, bølgete hår, fruktmotiver og maxi-skjørt er nøkkeltrender.

Som vanlig ligger moteverden langt foran oss andre. Mens vi nylig feirer nyttår, er de allerede klare for sommeren. I årets vår- og sommerkolleksjoner er det en mykere stil som blir satt i fokus.

Ballett
Ifølge The Guardian vil det første moteskillet komme med filmen «Black Swan», hvor Natalie Portman portretterer en ballettdanser. Med dette kommer ballettrenden til å gå over verden som en farsott. Både Karl Lagerfeld, Chanel og Sarah Buxton for Alexander McQueen har brukt tutu-former på sine kjoler. De har også brukt det samme gjennomsiktige stoffet, som brukes i ballettskjørt.

Filmens kostymer har blitt designet av Lodarte, som har sin base i New York. Rodarte er kjent for sine organiske, feminine og drømmende plagg.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Andre nøkkeltrender for 2011:

Preppy skjørt
Miniskjørtet er ut. Nå skal skjørtene være lange, og det handler om eleganse. Skjørtet skal være konservativt, men kan gjerne ha en frisk farge. Både Marc Jacobs, Suno og Band of Outsiders har hatt knelange skjørt i sine kolleksjoner.

70-tallet
Det glamorøse 70-tallet inspirerte oss i høstsesongen, og dette blir værende også i årets motebilde. For å få stilen til de luksuriøse bohemene burde man bruke 70-tallets palett, som består av jordfarger. Kamelhårsfargen har fått sin renessanse i høst, og får motehuset Ferragamo det som det vil, kommer denne fargen til å prege motebildet også i vår. Til våren skal samme fargen gå igjen i alt fra klær, til tilbehør og sko.

Det skal være rene og voluminøse silhuetter. Buksene skal være lange, og utsvinget, mens genserne skal være høyhalsede og kneppet ned i bukser eller skjørt. Det er viktig å huske på at midjen skal være i fokus, så bruk gjerne et kledelig belte for å fremheve din silhuett.

Belles Fleurs
Mange designere har brukt blomster i sin vår- og sommerkolleksjon. Erdems kolleksjon var basert på blomster og blonder – veldig feminint og elegant. Blomstrende er i print, eller brodert på stoffene. Til manges overraskelse hadde til og med Jean Paul Gaultier, som vanligvis ikke fokuserer på feminitet, fokusert på blomstertrenden i sin kolleksjon. Dette gjør klærne hans mer romantisk.

Miks av mønstre
Fargene skal være sterke, og mønstrene skal være mikset. Dette tillater en kreativitet, som gjør at du kan bruke hvert plagg du eier på 10 andre måter du ikke trodde var mulig. I kolleksjonen fra Balenciaga ble det satt sammen en blåmønstret genser og et grønnmønstrer skjørt. Prikken over i-en var mørkeblå sko. Du kan altså finne fram ditt favorittplagg, bruke det sammen med noe uventet, og rett og slett la kreativiteten råde. Mønstre som er populære nå er blant annet friske fruktmotiver og blomster. Mønstrene skal gjerne pryde korte kjoler, inspirert av 60-tallet.

Minimalistisk hvit
Fargen hvit, sammen med nøytrale toner, dominerte catwalkene under New York Fashion Week, for sommer og vår 2011. Enten det er bare hvitt, hvitt og svart, eller gjennomsiktig hvit – som hos BCBG. En ren linje og minimalisme ser ut til å alltid kunne fenge designere verden over, gang på gang. For å komplimentere denne looken best mulig, burde man gå for skreddersydde, eller avslappede og enkle plagg.

Dolce & Gabbana valgte imidlertid å gå en helt annet vei, og viste bohemromantiske kjoler.

LES OGSÅ:

Dette bytter du julegavene til

Bli sexy i dress

Sjekk designkuppene!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere