RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør som pop-prinsessen

Sist oppdatert:
Mette-Marit har fått mye kritikk for at hun velger utenlandsk design. Men nå gjør hun som Bertine Zetlitz - og velger norsk!

BILDESPESIAL:Kongefamilien på kroningsferd

(SIDE2): Da kongefamilien stoppet på Ørlandet på sin ferd til kroningsjubileet i Trondheim, stilte kronprinsesse Mette-Marit i et sobert og beige antrekk.

Tidligere har kronprinsessen måtte tåle hard medfart fra design- og stylistkretser for at hun ofte har valgt utenlandske designere.

Gikk for norsk design
I forkant av det spanske statsbesøket var hun sågar på «turboshopping» i London.

Men under jubelferden til kroningsjubileet viste Mette-Marit stolt frem klær fra det norske designhuset Maggie Wonka. Den blomstermønstrete linfrakk er fra designhusets vårkolleksjon.

BILDESPESIAL:Maggie Wonka på moteuka

Bertine som frontfigur
Kolleksjonen har blitt frontet med selveste popdronning Bertine Zetlitz som modell, og det er nettopp Bertine som pryder forsiden til designerens nettsted.

Og det i samme jakke som Mette-Marit bar på Ørlandet.

Designer Cecilie Juvodden er svært hemmelighetsfull omkring hvilke kjente personer som handler hennes design.

- Superhyggelig!
- Men det er jo ikke til å komme utenom at det er vår linfrakk kronprinsessen hadde på seg på Ørlandet, smiler Juvodden.

Hun forteller at hun har fått flere henvendelser fra folk som gjenkjente den karakteristiske frakken.

- Det er selvsagt superhyggelig at Mette-Marit har valgt vårt design. Og ikke minst er det prisverdig at hun viser at hun setter pris på norsk design, sier Juvodden.

LES MER:Helt gull med sølv

Stjernenes favoritt
Cecilie Juvodden jobbet selv som stylist i en årrekke, før hun satset på egen kolleksjon. Designet er blitt svært godt mottatt, og særlig Bertine Zetlitz sees jevnlig på røde løpere i antrekk fra den norske designeren.

Da Bertine deltok under fjorårets Nordic Music Awards i København, fortalte hun at antrekket var fra Maggie Wonka - og fikk følgende dom av motepoliti og stylist Jan Thomas:

Mette-Marit våger
- Åh¿ Hun gjør sjelden noe feil i klesveien. Buksene er veldig moteriktige, trange og stilige. Dessuten er den dobbeltspente jakken kjempetrendy, veldig Vivienne Westwood-inspirert, med superaktuelle skulderputer. Men folkens - don't try this at home! De færreste kler å gå kledd som Bertine.

Men Mette-Marit våger altså.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere