RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GK i tottene på NIR

Sist oppdatert:
Geelmuyden.Kiese meldte seg ut av NIR for ni år siden. GK-sjef Stein Jacob Frisch ville gjort det igjen, hvis det var mulig.

Saken med Gambits plassering av en såkalt "drittpakke", bevisst planting av negativ informasjon hos en journalist, for å sverte Kanal5, har skapt bølger i PR-bransjen. Nok en gang har etikkdebatten blusset opp blant ledende aktørerer i bransjen.

Spørsmålet mange stiller seg er om det er uetisk å formidle negativ informasjon til en jornalist under dekke av kildevernet. Geelmuyden.Kiese mener de påberoper seg et kildevern de ikke er berettiget til.

Nå skriver GKs daglige leder, Stein Jacob Frisch, i et innlegg i Dagens Næringsliv at det å operere under dekke av kildevernet strider i mot byråets interne etiske retningslinjer. Byrået mener kildevernet aldri er ment som et verktøy for kommunikasjonsrådgivere for å holde avsendere av negativ informasjon skjult.

Byrået meldte seg i sin tid ut av bransjeforeningen Norske Informasjonsrådgivere på grunn av en svertekampanje mot gratismagasinet Folk, som ble avslørt i mediene.

- Hvis det hadde vært mulig å melde seg ut av NIR to ganger, så hadde vi gjort det, skriver Frisch i Dagens Næringsliv i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere