Vi nærmer oss juni, og mange av oss begynner å glede oss til sommeren og ordentlig varme. Det er heller ikke lenge til pinse og noen etterlengtende fridager, og nå kommer meteorologen med skikkelige gode nyheter for deg som har lyst til å bade, grille eller bare sette deg i parken.

- Det blir veldig fint vær store deler av landet i slutten av uka. Et høytrykk som ligger i Storbritannia er på vei nordover, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan til Nettavisen.

Sjekk værvarselet på yr.no

Meteorologisk institutt skriver på Twitter at «det er bare å legge noen iskrem klare i fryseren».

Over 30?

Flere steder i landet vil også få temperaturer godt over 20 grader i starten av neste uke. Ifølge værvarselet til yr vil Oslo og andre steder i Sør-Norge få over 25 grader mandag og tirsdag.

Les også: Ikke gjør som Lars: – Han er en idiot (+)

- Det kan muligens bli enda varmere på indre strøk i dalbunner. Steder hvor man får en gunstig plassering av høytrykket. Det er litt tidlig å si at noen steder lokalt kan få over 30 grader, men det er ikke utenkelig, hevder meteorologen.

- Solid økning

Mange steder vil ikke få de sommerlige temperaturene som blir nevnt, men én ting kan meteorologen nærmest garantere.

Les også: Varmt og deilig vær er ikke bare gode nyheter - men det kunne vært verre

- De fleste steder får en solid økning i temperaturene. Høytrykket beveger seg nordover, og det blir mye bra og tørt vær i Trondheim og Nordland. Troms og Finnmark vil også nyte godt av dette på søndag og mandag, sier Granan.