RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gladmelding fra USA

Sist oppdatert:
Børsene trekker et lettelsens sukk etter godmeldingen fra USA.
I september økte sysselsettingen utenfor landbruket med 110.000 arbeidsplasser. Det viser sysselsettingsrapporten fra de amerikanske myndighetene.

Samtidig lå ledighetsraten på 4,7 prosent.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at det ble 115.000 nye navn på lønningslistene i USA, mens ledighetsraten lå på 4,7 prosent.

Rapporten fra august ble revidert opp til en vekst på 89.000 fra et overraskende fall på 4.000 som opprinnelige ble meldt.

Gjennomsnittlig arbeidsuke forble uendret på 33,8 timer, mens den gjennomsnittlige timeprisen økte med 0,4 prosent. Dette var helt i tråd med forventningene.

Oslo Børs løftes 0,30 prosent, mens aksjefuturene i USA reagerer kraftig.

Employment report - USA

Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant cirka 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt mest vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene, og i den rapporten fokuseres det mest på selve sysselsettingen. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere