Gladmelding til alle som savner solen!

Foto: Galyna Andrushko (Shutterstock)

Sjekk hvor været blir best...

16.01.11 22:15

Ras, flom og stengte veier. Det har vært dagligdagse utfordringer den siste uken mange plasser i landet.

Nå kommer endelig gladmeldingen til alle som savner solen. I alle fall for de som befinner seg de sørøstlige delene av landet.

- Sør- og Østlandet kan vente seg det beste været. Her er det ventet lite nedbør, lite vind, og lange perioder med sol. Det er litt vanskelig å si akkurat når det gjelder skydekket, ettersom vi har et lavtrykk som ligger og presser på i vest. Men de siste prognosene viser at det i alle fall vil bli mye sol onsdag og torsdag, men òg resten av uka ser det ut til å være stort sett sol. Aller mest sol vil det bli i de østlige områdene, opplyser vakthavende meteorolog ved Storm Geo, Mariann Åbrekk, til Nettavisen.

Sjekk været der du er på Nettavisens værside.

Lettere vær også i vest
Flere plasser på Sørvestlandet har det siste døgnet hatt over 50 millimeter nedbør, og mange veier har blitt stengt på grunn av flom og ras. Nå ser det ut til at det verste er over.

- Kommende uke er det ventet avtakende nedbør i vestlige områder, men det vil nok holde fram bygevær kommende mandag og tirsdag, og så vil det bli forbigående opphold sør for Stad onsdag og torsdag. Så er det på an igjen på fredag og neste helg. Det skal sies at fra torsdag og utover, så er prognosene litt sprikende, men det ser ut som om torsdagen skal holde seg med fint vær over hele Sør-Norge, sier meteorolog Åbrekk.

- For Vestlandet sin del er nok den våteste perioden over søndag. Det er fortsatt lavtrykksaktivitet i Norskehavet og videre til Barentshavet som vil gi pålandsvind fra Rogaland til Vest-Finnmark med regn og snøbyger, bortsett fra onsdag og torsdag, for da vil det komme en høytrykksrygg som strekker seg innover Sør-Norge, som vil gi lettere vær og opphold og perioder med sol.

Følg med på trafikkmeldingene til Statens Vegvesen her.

Synkende temperaturer
Når det gjelder temperaturer, vil de over hele landet synke gradvis utover uka. I ytre strøk på Sør- og Østlandet ligger temperaturene nå rundt null grader, og det er ventet ti lå synke til mellom seks og åtte kuldegrader gradvis utover uka.

Vind opp til storm styrke
- Det som er å merke seg kommende uke er vinden på kysten ifra Stad og nordover. Her er det ventet lange perioder med stiv til sterk kuling fra sørvest, og prognosene viser at vi på kan få opp til storm styrke på torsdag. Så dét kombinert med snøvær er ikke akkurat idyll, advarer Åbrekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: vær,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag