*Nettavisen* Nyheter.

Glatte veier - mange ulykker

Vinterlige forhold på veien mellom Lillehammer og Mesnali. Det var glatt og bilene måtte kjøre forsiktig på snøføret.

Vinterlige forhold på veien fører til glatte veier flere steder i landet mandag morgen. Kjør forsiktig og ta hensyn melder både politiet og Vegtrafikksentralen. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Det har vært mange ulykker på veiene rundt omkring i landet mandag morgen. Oppdragene er flere enn politiet klarer å håndtere.

18.11.19 13:45

På E18 ved Sandefjord lufthavn Torp har det vært en kollisjon i nordgående retning. To biler skal ha kollidert etter at en tredje bil fikk motorproblemer foran dem i veibanen. Politiet i Sør-Øst skriver følgende på Twitter:

«Det er 2 biler involvert i sammenstøtet. En bil kjørt i en annen bakfra. En person kjørt sykehus med smerter og nakkekrage - ukjent skadegrad. Siste bil ikke involvert i sammenstøtet, men hadde fått motorproblemer og bremset ned.»

Vegtrafikksentralen sør meldte opprinnelig om en del kø på stedet, men klokken 09.17 er veien helt åpen igjen.

For politiet i Buskerud har det blitt en spesielt travel start på dagen:

– Det renner på med utforkjøringer her, og det er over hele distriktet. Siden jeg kom på vakt klokka 06:45, har det kommet inn 14 oppdrag, forteller operasjonsleder Anne Meyer til Drammens Tidende.

Politiet må også prioritere, og rekker ikke å rykke ut til på langt nær alle oppdragene.

– Vi prioriterer de tilfellene hvor det er skade på personer eller fare for at andre kan skade seg, sier operasjonslederen.

Vegtrafikksentralen øst melder klokken 10.22 at snøen har tiltatt også i Hedmark og Oppland, og at det kan ligge snø i veien, også på de store hovedveiene. Hold avstand til kjøretøyet foran er beskjeden:

Et vogntog har allerede skapt problemer i nettopp Hedmark, nærmere bestemt i Brumunddal, melder politiet. Det er E6 i nordgående retning som ble midlertidig stengt klokken 11.07, melder Innlandet politidistrikt:

Klokken 11.45 er E6 åpnet igjen.

Meteorologisk institutt oppdaterte mandag formiddag sitt gule farevarsel til også å gjelde Trøndelag, Helgeland og Saltfjellet. Det er også varslet jordskredfare på deler av Østlandet.

Fra før lød advarselen om mye snø i Oppland, Hedmark, Aust-Agder, Telemark og Buskerud.

– Etter hvert kommer det mer mildvær. Jeg kan tenke meg at fra Østlandet og opp mot Trøndelag kan det bli ganske guffent i perioder, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed til NTB, og viser til at snøen som ligger i veien, kan bli til slaps.

Les også: Farevarsel om snø mandag morgen

Ulykkene er mange denne mandagen.

På Notodden har en bil med hestehenger kjørt av veien på E134. De to personene i bilen er kjørt til legevakt for sjekk. Ulykken ble meldt ifra klokken 12.58. 13.29 kom beskjeden fra politiet om at det var en hest i hengeren. Veterinær er på stedet og hesten fremstår per nå som uskadd.

I Tønsberg har tre biler kollidert. Politiet meldte om ulykken klokken 11.48. Det skal være snakk om påkjørsel bakfra. Ingen personer ble skadet.

På fylkesvei 36 ved Ulefoss i Telemark har det vært en front mot front-kollisjon. De involverte førerne er sendt til sykehuset for sjekk.

En person er kjørt til legevakten etter at en bil kjørte inn i et tre. Ulykken skjedde på fylkesvei 405 i Iveland i Aust-Agder. Det er snø og glatt veibane på stedet.

To personbiler har kollidert på fylkesvei 6020 i Møre og Romsdal. Førerne er tatt med til henholdsvis legevakt og Molde sykehus. Politiet melder om vinterforhold på stedet, og ber folk om å kjøre forsiktig.

På riksvei 285 i Sylling i Lier kommune i Buskerud melder politiet om en bil i fjellveggen. Ifølge de første meldingene skulle bilen stå utenfor veien. Politiet meldte opprinnelig om ulykken klokken 08.48.

Klokken 09.13 oppdaterte politiet med at den aktuelle bilen i fjellveggen hadde kjørt fra stedet, og at det derfor på dette tidspunktet var uvisst hva som har skjedd. Klokken 09.23 er beskjeden fra Sør-Øst politidistrikt at de har vært i kontakt med bilføreren. Det skal ha vært snakk om et mindre uhell som har ført til små skader på bilen. Alt ok med føreren.

I Sirdal i Vest-Agder har en bil kjørt ut av veien og ligger på siden i grøften. Begge personene i bilen skal ha kommet seg ut av bilen, men tas med til Flekkefjord sykehus ettersom det er 80-sone på stedet, og ulykken dermed karakteriseres som en høyhastighetsulykke. Bilen er ikke til hinder for øvrig trafikk. Det skal ha vært snø i veien som førte til at fører havnet i grøften, ifølge politiet.

På E18 i Østerholt i Aust-Agder har det også vært et trafikkuhell. Det skal ikke ha vært noen personskader her, men politiet advarer igjen om at det er glatt på stedet. Klokken 08.38 skriver Vegtrafikksentralen sør på Twitter at veien er ryddet og åpnet igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.