- Vegtrafikksentralen ble varslet for strøing da det er meget glatt på stedet, mens de ventet på strøing skled også den tunge bergingsbilen ut av veien.

Det skriver politiet i Finnmark på Twitter søndag kveld.

Det er glatte veier flere steder i landet søndag.

- Det har kommet utrolig mange meldinger. Bilene bare skled avgårde på glatta, sier Andreas Herland i Vegtrafikksentralen til Firda søndag ettermiddag, etter en flere meldinger om glatte veier søndag.

Strekningen han snakker om er på fylkesvei 607 ved Tyssedalen og mot Tysse i Fjaler kommune, og det er meldt om glatte veier flere steder i landet søndag.

Varierende forhold

Politiet i Sør-Vest rykket 15.26 ut til en utforkjøring på E134 i Vindafjord. Fører, som var alene i bilen, ble tatt med i ambulanse, men fremstår uskadd, skriver de på Twitter.

- Det er stedvis glatt og stedvis helt tørt og bart i området. Vi anmoder folk om å kjøre forsiktig.

Like før klokken 10 søndag formiddag fikk politiet melding om en ulykke på Høleveien i Sandnes.

- Store materielle skader. Begge personene er ved bevissthet, meldte politiet i Sør-Vest.

Det var ambulansepersonell på fritiden som meldte om ulykken, og som startet med behandling av de involverte.

- Ambulansehelikopteret har ankommet ulykkesstedet, skriver politiet.

Det skal være svært glatt på stedet.

- Fører, mann i 60 årene, av den ene bilen (liten lastebil) er sendt til akuttmottaket SUS av helikopteret med mulige bruddskader. Den andre føreren, en kvinne i 20 årene, kjøres inn av ambulanse med skader i benet, meldte politiet klokken 10.44.

Vegen er saltet og begge bilene ble fjernet.

Glatte veier hele helgen

Det har vært flere trafikkulykker gjennom helgen på grunn av glatte veier, og også søndag har flere hatt problemer på grunn av føret.

Søndag ettermiddag kjørte en bil utfor veien på Eikehaugen i Fjaler kommune i Sogn og Fjordane.

- Det er opplyst at det skal være glatt på stedet, meldte Vest politidistrikt i halv to-tiden, og legger til at det virker som det har gått greit med føreren.

I Vindafjord i Rogaland var det også så glatt at en bil kjørte utfor veien på E134 ved Heksedalsvingen, mellom Etne og Ølen, søndag ettermiddag. Føreren skal være uskadd. Det meldte politiet på Twitter like etter halv fire søndag ettermiddag.

Skled av veien

Søndag formiddag meldte politiet om et mindre trafikkuhell på E134 på Meheia i Kongsberg kommune, hvor en enslig bil hadde sklidd av veibanen i lav hastighet.

- Fire personer i bilen, men ingen personskader, meldte politiet i Sør-Øst på Twitter.

Det var en del snø i vegbanen, og Statens vegvesen ble derfor varslet om at det måtte brøytes. Personbilen ble stående fast i myk snø, men ble berget og kunne kjøre videre etterpå.

Les også: Meteorologene med gladnyhet: - Her øker sjansen for hvit jul

På Hellandsvegen i Manger i Alver kommune, på fylkesvei 5488, var det en bil som kjørte utfor veien.

- Veldig glatt på stedet, opplyste Vest politidistrikt på Twitter.

Personen i bilen kom seg ut av bilen, og skal være uskadd.

Les også: Helgeværet: Varsler fin skihelg med snø over 200 meter

Regn og nysnø

Lørdag meldte meteorologene at det ville bli ganske vått på Sør- og Østlandet i helgen, og delvis også på Vestlandet.

- Det blir mest regn, spesielt på kysten og i lavlandet, men du skal ikke så langt inn i landet eller opp i høyden før nedbøren kommer som snø, sa vakthavende meteorolog, Terje Alsvik Walløe, ved Meteorologisk institutt til Nettavisen lørdag formiddag.

Lenger nord i landet blir det også grått vær hele helgen, men det blir oppholdsvær. I indre del av Nordland kan det bli lett snøfall enkelte steder.

Søndag er det større sjanse for nedbør i form av regn både i Sogn og Fjordane og Hordaland. På Sørlandet kan det bli litt mer nedbør, mens på Østlandet er det ventet mindre nedbør enn lørdag.