*Nettavisen* Nyheter.

Glatte veier: Lastebil skled av veien og havnet i elv

KREVENDE FORHOLD: Lastebilsjåføren mistet kontrollen på en speilglatt vei i Revetal i Vestfold torsdag morgen.

KREVENDE FORHOLD: Lastebilsjåføren mistet kontrollen på en speilglatt vei i Revetal i Vestfold torsdag morgen. Foto: Kirvil Håberg (Tønsbergs Blad)

Svært glatt på veiene i flere fylker, melder Vegtrafikksentralen sør. I Revetal skled en lastebil av veien og havnet i elva.

12.12.19 10:13

OSLO (Nettavisen): Det er glatt på veiene i store deler av region sør, melder Vegtrafikksentralen sør torsdag morgen og opplyser at mannskaper er ute for å gjøre tiltak.

Region sør omfatter Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder-fylkene.

En lastebil skled av veien på Kåpeveien i Revetal i Vestfold torsdag morgen og havnet i en elv.

- Det er veldig glatt på stedet, opplyser Sørøst politidistrikt på Twitter.

Politiet fikk melding om ulykken på fylkesvei 3178 klokka 06.50. Nødetatene rykket ut. Lastebilsjåføreren er lettere skadd, men hadde klart å komme seg ut av lastebilen ved egen hjelp.

Ulykken skjedde like etter Røråstoppen skole.

- Bare flaks at det ikke kom en bil i mot

Lastebilsjåføren forteller il Tønsbergs Blad at han kjørte svært sakte fordi han forsto at det var glatt. På toppen av en bakke skjønte han at det kom til å gå galt.

- Da kjente at jeg bilen begynte å skli. Jeg så at det var det typiske smågrøftene langs veien, og tenkte jeg skulle styre bilen kontrollert dit, sier han. Bilen fortsatte imidlertid rett fram og kjøretøyet havnet i bekken.

- Det var bare flaks at det ikke kom en bil i mot da jeg kom skliende. Takk for det! sier lastebilsjåføren til avisa.

- Alle nødetater er på stedet. Lastebilen står nede i en bekk og sperrer vegen. Bergingsbil er rekvirert, melder politiet i en oppdatering like før klokka 07.30.

Bil havnet på taket i Time

I Time kommune i Rogaland havnet en bil på taket i Fjermestadvegen. Mulig årsak er glatt veibane i sammenheng med blending av motgående kjøretøy, melder Sørvest politidistrikt og opplyser at en kvinnelig bilfører er tatt med til legevakt for sjekk.

I Storgata i Horten ble en fotgjenger påkjørt av en bil torsdag morgen. Ifølge politiet har fotgjengeren smerter i en fot etter påkjørselen. Politiet og ambulanse er på stedet, melder politiet klokka 07.58.

Syklist påkjørt

I Grannesveien i Stavanger ble en syklist påkjørt klokka 08.57. Syklisten ble fraktet til sykehus med ambulanse. Det opprettes sak og førerkortbeslag på mannlig bilfører i midten av 30-årene, opplyser Sørvest politidistrikt og legger til at årsaken til ulykken trolig er at bilføreren har måttet gjøre en unnamanøver i forbindelse med oppbremsing og dermed har kommet over på sykkel- og gangsti.

Meteorologene har sendt ut farevarsel for mye vind og snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag.

Se de siste meldingene fra landets operasjonssentraler:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag