*Nettavisen* Nyheter.

Glem denne Kim Jong-il

Foto: ROSLAN RAHMAN (AFP)

Italienske myndigheter vil ikke at luksusyachtene skal havne hos Nord-Koreas diktator.

23.07.09 15:40

Båtene er på 95 og 105 fot, har en prislapp på drøyt 110 millioner kroner og er fortsatt under bygging hos Azimut-Benetti i Viareggio, en av Italias ledende produsenter av luksusyachter, skriver Financial Times.

Italiensk økokrim, Guardia di Finanza, gransker nå omstendighetene rundt kontrakten.

Azimut mottok først ordren fra et østerriksk selskap, men mistanken ble vakt da kontrakten senere ble overført til et kinesisk selskap.

- Det var ikke vi
Azimut mistenkes ikke for å ha gjort noe galt i saken, og har samarbeidet med det italienske finansdepartementet og politiet i saken.

Italienske myndigheter er ikke i tvil om hvem som skulle ha luksusyachtene, og viser til at det bare er én mann som har råd til slik ekstravaganse i det lutfattige Nord-Korea.

Til sjefen
- Når man ser på hvilke varer det er snakk om, og hvilke forhold som rår i Nord-Korea, er det grunn til å mistenke at yachtene skulle til Kim Jong-il, selv om vi ikke har direkte beviser for dette, heter det i en uttalelse fra det italienske finansdepartementet.

Utenlandske forretningsfolk som har besøk landet har fortalt at den nordkoreanske lederen ofte holder mottakelser om bord i luksusyachter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.